Sport

Woods átlépte az álomhatárt

Tiger Woods (tiger woods, )
Tiger Woods (tiger woods, )

Tiger Woods, minden idők egyik legjobb golfozója karrierje során már több mint 100 millió dollárt nyert.

Hétfőn ért véget a PGA Toura kötelékébe tartozó Deutsche Bank Cahmpionship négynapos megméretése, az észak-ír Rory McIlroy nyert a dél-afrikai Louis Oosthuizent megelőzve. A harmadik helyre az amerikaiak élő legendája, Tiger Woods ért oda, ám nem hinnénk, hogy szomorkodna az eredmény miatt.

Nem, mivel ez a siker 544 ezer dollárt hozott a konyhájára, összességében pedig átlépte a bűvös 100 milliós álomhatárt (egészen pontosan 100 millió 350 ezer 700), ez pedig neki sikerült a történelem során először golfozóként. Karrierje során 277 tornán indult, ezek közül 38 olyan is akadt, amikor a nyereménye hét számjegyű volt, átlagban pedig bő 362 ezret nyert minden egyes megméretéskor.

Ez a harmadik hely is annak a jele, hogy kezd magára találni az amerikai sportoló, aki nem is olyan rég még botrányos véget ért házasságával volt főszereplő. 2010-ben ez volt az év története.

Kérdés, lesz-e olyan golfozó, aki a jövőben megdönti ezt a szédületes rekordot, ugyanis a kereseti lista második helyén Phil Mickelson áll, ám az ő hátránya is meghaladja a 30 milliót. Ehhez pedig még illik azt is hozzávenni, hogy a derék Tiger 36 éves, honfitársa pedig hat esztendővel idősebb nála.

Érdekesség, hogy a minden idők legtöbb PGA-tornagyőzelmét (82) bezsebelő Sam Snead csak 620 ezret ütögetett össze páratlan karrierje során. Igaz, ő 1937-ben kezdett el játszani. Más idők voltak.

Videó – Pár szép ütés a tornáról:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik