Sport

Madár bordája eltört, veszélyben a meccse

Erdei Zsolt (erdei zsolt, )
Erdei Zsolt (erdei zsolt, )

Bordatörést szenvedett Erdei Zsolt korábbi félnehéz- és cirkálósúlyú ökölvívó-világbajnok, így veszélybe került a malawi Isaac Chilemba ellen szeptember 29-ére kiírt mérkőzése.

A profik között veretlen 38 éves magyar bokszolót menedzsmentjének kedd esti közleménye szerint az Állami Egészségügyi Központ – Honvédkórház sürgősségi osztályán kivizsgálták, és bordatörést állapítottak meg.

“Mit mondhatnék ebben a szituációban…? Szó szerint sokkot kaptam. Iszonyatosan jól ment a délelőtti állóképességi edzés, és nagy lendülettel készültem a délutáni sparringolásra is, ahol megtörtént a baj – idézte a közlemény Erdeit, aki eddigi 33 profi meccsét mind győztesen vívta meg, és a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú övét 2004 és 2009 között több mint öt éven át birtokolta. – El sem hiszem, ami történt, feldolgozni sem tudom jelenleg… Nem akarok elhamarkodottan nyilatkozni és dönteni, aludnom kell erre egyet. Konzultálunk az orvosokkal és a promóterrel, menedzserekkel, amint tudok konkrétumokkal szolgálni, sajtótájékoztatót tartunk.”

Madár háromhetes ausztriai edzőtáborozással készült, és sorsdöntőnek nevezte a Chilemba elleni összecsapást: “Nekem a soron következő világbajnoki címmeccsem múlhat rajta, neki pedig egy veretlen bajnok legyőzése a cél. Így mindketten a maximumot fogjuk kiadni magunkból a ringben, ebben biztos vagyok.”

Erdeinek egy ütéstől tört el a bordája. A magyar ökölvívónak a tavaly december 31-i mérkőzését ugyancsak sérülés miatt le kellett mondania.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik