Sport

Gyenge játék, vereség az osztrákoktól

férfi kosárlabda (férfi kosárlabda, )
férfi kosárlabda (férfi kosárlabda, )

A magyar férfikosárlabda-válogatott Eb-selejtezőn Schwechatban 97-81-re ra kikapott Ausztriától, ezzel minimálisra csökkent a továbbjutási esély.

Rátgéber László vezette magyar kosarasok a schwchati meccs előtt két győzelemmel és három vereséggel csoportja negyedik helyén állt Ukrajna, Horvátország és Ausztria mögött, illetve Ciprus előtt, életbevágó lett volna legyőzni a sógorokat idegenben.

Két hete Szombathelyen 81-75-re nyertek Hangáék, Schwechatban sem volt lehetetlen legyőzni, de kellett volna hozzá az agresszív játék, legalábbi Rátgéber ebben látta előzetesen a siker receptjét.

Azonban a mérkőzés nem azt hozta az első félidőben, amit a magyar szövetségi kapitány szeretett volna. A magyarok tompán játszottak, és a technikailag gyengébb, de nagyon lelkes osztrákok jelentős előnybe kerültek, a félidőben 12 ponttal vezettek (50-38).

A fordulás után Hanga Ádám pontjaival öt pontra felzárkóztak a magyarok, de aztán visszasüppedtünk a tíz pont körüli hátrányra, a hajránegyed et 76-63-as osztrák vezetésről kezdte a két csapat, de a magyar bizonytalankodásokat kihasználták a sógorokok, és 6 perccel a vége előtt már 17 ponttal mentek.

Végül 97-81-re vereséget szenvedett a Rátgéber-csapat, ezzel elúszni látszik a továbbjutás.

Eredmény – kosárlabda Eb-selejtező, férfiak, 6. forduló

Ausztria-Magyarország 97-81 (27-15, 23-23, 26-25, 21-18)

Legjobb magyar dobók: Hanga 20, szabó M. 16, Horváth Á. 14

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik