Sport

Csoda két keréken

contador (alberto contador, )
contador (alberto contador, )

Alberto Contador óriási szökés után megnyerte a Vuelta 17. szakaszát, és összetettben is átvette a vezetést a gyenge napot kifogó Joaquim Rodrigueztől.

A spanyol Alberto Contador és csapata, a Saxo hiába próbálkozott az elmúlt három kőkemény hegyi szakaszon, nem találtak fogást a piros trikós honfitárson, Joaquim Rodriguezen.

Ezért is megdöbbentő, ami a 17. néhány emelkedővel tarkított, de nem igazán megerőltető, 177 km szakaszon történt Santander és Fuente Dé között.

Nagyjából 30 kilométerrel a cél előtt egy emelkedőn Alberto Contador faképnél hagyta vetélytársát, aki gyorsan jelentős hátrányba került, leginkább azért, mert csapattársai a Katyusából furcsa módon ugyanezen a napon készültek el az erejükkel, nem tudtak segíteni kapitányuknak.

Contador meg sem állt a szakaszgyőzelemig, ráadásul a szintén spanyol Alejandro Valverde is megérezte a vérszagot, és másodikként célbaérve még az összetettbeli második helyről is letaszította Rodriguezt, aki bő 2 és fél perccel az éllovas után ért csak be.

Eredmény – Vuelta, 17. szakasz (Santander-Fuente Dé, 177 km)

1. Alberto Contador (spanyol, Saxo) 4:29:20 óra
2. Alejandro Valverde (spanyol, Movistar) 6 másodperc hátrány
3. Sergio Montoya (kolumbiai, Sky) 6 mp h.
…10. Joaquim Rodriguez (spanyol, Katyusa) 2:38 perc h.

Összetett:
1. Contador 68:07:54 óra
2. Valverde 1:52 perc hátrány
3. Rodriguez 2:28 p h.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik