Sport

Akár a BL-től is visszaléphet a Vasas

Vasas (vasas, )
Vasas (vasas, )

Az egyik névadószponzor távozása után rendkívül nehéz helyzetbe került a Vasas vízilabdacsapata.

Az UNIQUA Biztosító Zrt. nem támogatja tovább a klubot, mivel felfüggesztette magyarországi szponzorációs tevékenységeit. Ez a piros-kékek szerint „kritikus” helyzetet idézett elő. Markovits László, a Vasas SC elnöke a klub honlapjának elmondta, csütörtökön találkoznak a vezetők és a lehetőségeknek megfelelő, reális döntést szeretnének hozni.

„Ahogy eddig is, ezután is annyit fogunk vállalni, amennyit a későbbiekben teljesíteni tudunk, természetesen némileg rizikózva annak érdekében, hogy a legtöbbet hozzuk ki abból a pénzügyi keretből, amivel számolhatunk” – így Markovits, aki hozzátette, ha nem találnak péntekig megoldást a jelenlegi helyzetre, akkor még a Bajnokok Ligájától is visszaléphetnek a költségvetés racionalizálása érdekében. Ez esetben egy másik magyar csapat indulna a nemzetközi porondon.

Az angyalföldi klub elnöke a sportág jövőjét illetően is borúlátó, elfogadhatatlannak tartja, hogy nemzetközi klubszinten nem kötelező közvetítési jelet adni, márpedig emiatt a csapatok jelentős bevételtől esnek el.

„A nemzetközi és nemzeti szövetségeknek, az egyesületeket bevonva, megoldást kell találnia a sportág újjáépítésére. Ha ez nem következik be, akkor meg merem kockáztatni, a profi vízilabda el fog sorvadni.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik