Sport

Visszavágna a letteknek a magyar csapat

A spanyol, a francia és a lett csapattal játszik a magyar férfi röplabda-válogatott a csütörtöktől szombatig Szegeden zajló Európa-bajnoki selejtezőtornán.

Nem indulunk teljesen esélytelenül, és bár nem játszottunk már egy éve komolyabb mérkőzést, nem feltartott kézzel lépünk pályára a franciák és a spanyolok ellen sem – nyilatkozta a keddi, szegedi sajtótájékoztatón Kelemen István szövetségi kapitány. – A lettek ellen van a legtöbb esélyünk, egy győztes rajt nagyot dobna a csapat hangulatán.

A szakember elmondta, az ellenfelek valószínűleg sokkal jobb körülmények között készülhettek fel, és nem sújtja őket annyi gond, mint a magyar válogatottat. A legnagyobb problémának azt nevezte, hogy a korábbi kulcsjátékosok jelentős része lemondta a szereplést, így a legjobbjait kénytelen nélkülözni. Azonban – szögezte le a szegedi médiaeseményen – „kialakult egy fiatal, új gerinc, melyet olyan röplabdások alkotnak, akik korosztályos kontinenstornákon szerepeltek már korábban”.

Szabó Dávid a csapat képviseletében hozzátette, szeretnének visszavágni a korábban elszenvedett vereségekért a baltiaknak, akik tavaly Kecskeméten 3:2-re, Rigában pedig 3:1-re múlták felül a magyarokat.

A négy csapat jövő héten Rigában is összecsap egymással, s a két körmérkőzéses torna eredményeinek összesítése alapján első helyen végzett válogatott kijut a jövő évi Eb-re, míg a második pótselejtezőt játszhat.

A szegedi Eb-selejtezőtorna programja:

csütörtök: 
Franciaország–Spanyolország 16 ó
Magyarország–Lettország 19 ó

péntek:
Franciaország–Lettország 15:30 ó
Magyarország–Spanyolország 18 ó

szombat: 
Spanyolország–Lettország 16 ó
Magyarország–Franciaország 19 ó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik