Sport

Sors újabb érmet szállított

Sors Tamás (sors tamás, )
Sors Tamás (sors tamás, )

Sors Tamás az S9-es kategória 400 méteres gyorsúszó számában a második helyen végzett a londoni paralimpián.

Sors Tamás múlt csütörtökön 100 méter pillangón nyert aranyérmet, kedden azonban már újabb döntő várt rá, miután bejutott a 400 gyors fináléjába is a hetedik legjobb idővel. Ugyan három perccel elmaradt a legjobbtól a kvalifikáció során, ennek ellenére is éremeséllyel várta a versenyt, ugyanis négy évvel ezelőtt Pekingben a harmadik lett ugyanezen a távon.

A győzelemtől végül igen messze volt Sors, ugyanis bő hét másodperccel maradt el (4:17.95) a számot világrekorddal megnyerő ausztrál, Brenden Hall mögött (4:10.88). Honfitársunk azonban így is büszke lehet magára, mivel ő is kimagaslott a mezőnyből, hat tizedet adott a bronzérmes olasznak, Federico Morlacchinak.

“Nem vártuk ezt a csodálatos eredményt Tamástól, fantasztikusan versenyzett” – fogalmazott Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya.

“Azóta is ezen gondolkozom, hogy ez miként sikerült. Nagyon jól ment az úszás, kettővel mellettem a spanyol srácot figyeltem, vele akartam menni, mert azt gondoltam, hogy ő biztosan érmet nyer. Az utolsó százon aztán vettem egy nagy levegőt, és mindent beleadtam, a vége is nagyon jól jött ki. A továbbiakban még 50 és 100 gyorson, valamint 200 vegyesen indulok itt Londonban. Főleg az utóbbit várom, mostanában már a mell is egészen jól ment” – mondta Sors Tamás.

A 20 éves Sors a magyar küldöttség negyedik érmét szerezte meg Londonban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik