Sport

Federer megint megcsinálta

Roger Federer (roger federer, )
Roger Federer (roger federer, )

Roger Federer zsinórban 34-szer jutott be egy Grand Slam-torna negyeddöntőjébe. Ehhez most pályára sem kellett lépnie.

A svájci világelső újra pazar formában van, eddig nemhogy szettet nem veszített az idei US Openen, de még csak meg sem tudták szorongatni eddigi három mérkőzésén. A nyolcaddöntőben az amerikai Mardy Fish lett volna az ellenfele, azonban a hazai játékos egészségi okokra hivatkozva visszalépett, Roger Federer így játék nélkül jutott tovább. Zsinórban 34-szer kvalifikálta magát GS-torna negyeddöntőjébe.

Fish állapotáról nem hoztak nyilvánosságra semmit, ám azt tudni kell róla, hogy ebben az évben kihagyott két hónapot felgyorsult szívverése miatt. Májusban orvosi beavatkozásra is szüksége volt.

Tomas Berdych játszva jutott tovább, a cseh a spanyol Nicolas Almagro ellen nyert három szettben. Az első játszma szorosra sikerült, csak rövidítésben dőlt el, ám Berdych a folytatásban felőrölte ellenfelét, Almagro a harmadik etapban már csak egy gémet tudott nyerni. Berdych a következő körben Federerrel találkozik.

A hölgyeknél Ana Ivanovic jutott be a legjobb nyolc közé, két szettben verte a bolgár Tsvetana Pironkovát. Serena Williams valami elképesztő teljesítményt produkált. Úgy verte 6-0, 6-0-ra Andrea Halavackovát, hogy a cseh leányzó voltaképpen nem is játszott rosszul, csak az amerikai egyszerűen megállíthatatlan volt.

A juniorok között szereplő Szlavikovics Szabina három szettben vereséget szenvedett a belga Elke Lemmenstől. A magyar játékos az első játszmát könnyedén nyerte, utána azonban végül 95 perces csatában kikapott.

Eredmények – US Open, nyolcaddöntő

férfi egyes, nyolcaddöntő:
Federer (svájci, 1.)-Fish (amerikai, 23.) játék nélkül
Berdych (cseh, 6.)-Almagro (spanyol, 11.) 7:6 (7-4), 6-4, 6-1

női egyes, nyolcaddöntő:
Ivanovic (szerb, 12.)-Pironkova (bolgár) 6-0, 6-4
Williams (amerikai, 4.)-Halavacková (cseh) 6-0, 6-0

junior, női egyes, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
Elke Lemmens (belga)-Szlavikovics Szabina 1-6, 6-2, 6-4

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik