Sport

Élet-halál meccsre készül Erdei

Erdei Zsolt (erdei zsolt, )
Erdei Zsolt (erdei zsolt, )

Háromhetes ausztriai edzőtáborozáson van túl Erdei Zsolt korábbi félnehéz- és cirkálósúlyú profi ökölvívó-világbajnok, aki szombaton, három héttel a malawi Isaac Chilemba elleni mérkőzése előtt utazik el az Egyesült Államokba.

A 38 éves, veretlen magyar bokszoló az elmúlt időszakban Stanglwirtben készült az ukrán nehézsúlyú világbajnok, Vitalij Klicsko edzőtáborában, ahol a szakmai munkát Fritz Sdunek irányította, míg az erőnléti edzéseket Klink Zoltán felügyelete mellett végezte.

„Nagyon élveztem a tiroli edzőtábort, mert lelkileg igazi feltöltődés, szakmai szempontból pedig egyértelmű fejlődés volt – idézte Erdei Zsoltot menedzsmentjének hétfői közleménye. – Sdunek mesterrel egyből megvolt az összhang, hiszen az évek rutinja sokat számít. Van még mit csiszolni, de elégedett vagyok a jelenlegi állapotommal, a súlyom is jó, hiszen 81 kg vagyok. Lekopogom, hogy semmilyen sérülés nem hátráltat, így keményen és sokat edzem, de élvezem, mert imádom ezt csinálni.”

Az eddigi 33 profi meccsét győztesen megvívó öklöző mindehhez hozzátette, nagyon motivált a Chilemba elleni összecsapás előtt, s egyenesen „élet-halál” meccsnek nevezte a szeptember 29-én sorra kerülő találkozót. A mérkőzés kezdetének pontos időpontja még nem ismert, a Ring TV szerint a gálát az HBO tűzi majd műsorára.

„Nekem a soron következő világbajnoki címmeccsem múlhat rajta, neki pedig egy veretlen bajnok legyőzése a cél. Így mindketten a maximumot fogjuk kiadni magunkból a ringben, ebben biztos vagyok. Nem szabad lebecsülni Chilembát, de én nem is szoktam. Jó bokszoló, nem véletlen, hogy a legnagyobb nevek mögött szerepel a listán, ráadásul nyilván ugyanolyan eltökélt, mint én, és győzelemre hajt” – mondta a Madár becenévre hallgató bokszoló.

Erdei az elutazás előtt Magyarországon készül, majd az Egyesült Államokban az első két hetet Philadelphiában tölti, s egy héttel a meccs előtt utazik át az összecsapás színhelyére, Mashantucket városába. A tengerentúlon nem Sdunek lesz mellette, hanem Stephen Edwards, akivel az amerikai Byron Mitchell elleni legutóbbi meccse előtt ismerkedett meg, tavaly júniusban.

„Sajnálom, hogy Sdunek mester nem tud ott lenni velem Amerikában, de szerencsére Stephen ott lesz, őt ismerem, és nemcsak jó edzőnek, de szimpatikus embernek is tartom. Úgy érzem, jól fogunk együtt dolgozni, így megnyugodtam. Remélem, semmi nem áll a felkészülésem útjába, és újabb amerikai győzelemmel térhetek haza. Én mindent meg fogok tenni a győzelemért” – mondta optimistán Erdei Zsolt.

A Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú övét 2004 és 2009 között több mint öt éven át birtokló ökölvívó riválisa 25 éves, s eddigi 21 profi meccséből 19-et megnyert, egyet elveszített, illetve egy döntetlent ért el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik