Sport

Aranyérmes lett Pálos Péter Londonban

pálos péter (pálos péter)
pálos péter (pálos péter)

Megnyerte az asztaliteniszezők S11-es kategóriájának küzdelmeit a magyar versenyző a londoni paralimpián. Visszavágott koreai riválisának.

Megvan a 33 tagú magyar paralimpiai küldöttség második aranyérme. Pálos Péter háromszoros világ- és Európa-bajnok asztaliteniszező nyerte meg versenyszámát.

A magyar játékos a csoportküzdelmek során kikapott döntőbéli koreai ellenfelével szemben, de a fináléban visszavágott neki. Az első szettet 12-10-re nyerte, a másodikat 11-9-re elveszítette, de aztán 9-re nyerte a következő két szettet, ezzel győzni tudott, a találkozó 31 percig tartott.

Korábban egyébként a csoportban egy japán pingpongost vert meg 3-0-ra, majd az elődöntőben a francia Pereirát múlta felül 3-1 arányban.

Az S11-es kategória az értelmi fogyatékosok egyik kategóriája.

Eredmények – paralimpia, asztalitenisz, döntő

Pálos Péter (magyar) – Son Byeongjun (dél-koreai) 3-1 (10, -9, 9, 9)

“Tudtuk, hogy mit fog játszani a koreai, és azt is játszotta. A csoportkörben elvesztett meccshez képest bátran kezdtem, kezdeményeztem, volt bennem egy kis bosszúvágy, így nem az ő akarata érvényesült” – nyilatkozta Pálos Péter az MTI-nek.

“A háló ugyanannyira segített nekem, mint neki, de nekem talán jobbkor. Ez egy teljesen más verseny volt a többihez képest, sokáig tartott, amíg sikerült leküzdenem a belső izgalmat. Nagyon boldog vagyok.”

Aranyosi Péter szövetségi kapitány rövid bréktáncot járt örömében a beütött meccslabda után:

“Ki kellett adnom a feszültséget magamból egy kis electric boogie-val. A két játékos hasonló stílusa miatt nagyon látványos meccs volt, és így utólag jó, hogy elbuktuk a csoportmérkőzést, mert Peti így jobban harapott. A felkészülésben nagy hangsúlyt fektettünk a beszélgetésekre, ebben a kollégák és versenyzők is segítettek. Peti 27 évesen nem számít öregnek az asztaliteniszben, úgyhogy megyünk tovább!”

Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke elégedetten nyilatkozott:

“A pekingi egyhez képest már két aranyunk van, ez annak köszönhető, hogy két élversenyzőnk is azt nyújtotta, ami benne van. Péternek ezzel együtt nem volt könnyű átlépni a saját árnyékát, mivel a csoportkörben kikapott a koreaitól, sőt, az elmúlt öt évben csak tőle szenvedett vereséget. Újonc létére csodásan helytállt itt Londonban.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik