Sport

Odahaza bukott el a németek ikonja, Felix Sturm

felix sturm (felix sturm)
felix sturm (felix sturm)

Meglepetésre az ausztrál Daniel Geale, az IBF középsúlyú világbajnoka legyőzte a WBA bajnokát, a hazai ringben szereplő német Felix Sturmot, a két öklöző Oberhausenben rendezett szombati címegyesítő mérkőzésén.

A meccsen az ausztrál bokszoló ütött többet, szinte végig ő tűnt dinamikusabbnak, ám Felix Sturmnak is voltak felvillanásai, és elsősorban balkezes ütésekkel többször tisztán talált is.

A szoros meccset a három pontozó sem egyformán látta, s végül megosztott pontozással hozták ki az ausztrált győztesnek: két döntnök 116-112-vel őt, míg a harmadik ugyanilyen arányban Sturmot látta jobbnak.

“Ő többet ütött, de én találtam tisztábban, de el kell ismernem, Geale nagyszerűen bokszolt ma” – mondta szomorúan a 33 éves német, aki 2006-ban kapott ki legutóbb. “A pontozók így döntöttek, s ezt el kell fogadni. Ilyen a boksz.”

Sturm (37 győzelem, 3 vereség, 2 döntetlen) 2007-ben szerezte vissza a WBA-övet az őt 2006-ban legyőző Javier Castillejótól, s azóta 12-szer védte meg címét.

A 31 éves Daniel Geale (28 győzelem, 1 vereség) tavaly májusban már az IBF-koronáját is megosztott pontozással szerezte meg a szintén német Sebastian Sylvester ellen, és most harmadszor védte meg címét.

Videó – az utolsó menetek és a döntés:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik