Sport

Kiss Pál Tamás hét helyet javított

kiss pál tamás (kiss pál tamás, )
kiss pál tamás (kiss pál tamás, )

A GP3-as sorozat spái második futamán Kiss Pál Tamás a 17. helyről rajtolva 10. lett.

Az Atech CRS GP pilótája a szombati, nagy baleset miatt leintett első futam után ihletett formában versenyezte végig a második spái futamot.

Kiss Pál Tamásnak alig volt olyan köre, amiben ne elõzött volna legalább egyet, és végül hét helyet javítva rajtpozíciójához képest a 10. helyen zárta a versenyt. Elõtte azonban még a pályán maga mögé utasította a bajnoki cím fõ várományosát, a pontverseny éllovasát, Mitch Evanst.

Így történt, hogy Tamás ugyan pontok nélkül (a második futamokon csak az elsõ nyolcnak osztanak pontokat), de emelt fõvel és egy pozitív monzai szezonzáró reményével távozhatott a legendás belgiumi pályáról.

“Örülök, hogy a végére sikerült valamit megmutatni magunkból és a valós tudásunkból, mert már itt volt az ideje. Szerencsére a csapatnak sikerült életet lehelnie az autóba, rengeteg alkatrészt kicseréltünk és a motort is újra megnézettük, ami hál’Istennek meghozta a várt javulást. Így a mai futamon már tudtam szélárnyékot fogni, támadni és élvezni a versenyzést, úgyhogy örülök, hogy végül pozitív módon zárult ez a hétvége” – sóhajtott fel megkönnyebbülten a magyar pilóta.  

A 2012-es GP3-as szezon utolsó fordulóját jövõ hétvégén rendezik az olaszországi Monzában.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik