Sport

Csay és Noé duplázott a maratoni kajak-kenu vb-válogatón

A kajakos Csay Renáta és Noé Bálint egyesben és párosban is győzött Győrben, a szeptemberi, római maratoni kajak-kenu világbajnokság válogatóján.

A szombati egyes küzdelmek során a vb-címvédő Csay Renáta és a kenus Nagy Péter is fölényes győzelmet aratott 26 kilométeren. Csay mögött Bara Alexandra és Kiszli Vanda ért célba másodikként, illetve harmadikként, míg Nagyot Dóczé Ádám és Gilányi Zsolt követte a célban. A férfi kajakosok küzdelme nagy izgalmakat hozott, végül Noé Bálint kiélezett küzdelemben nyert Boros Adrián előtt.

Vasárnap, párosban Noé Bálint testvérével, Noé Milánnal, Csay pedig az ifjúsági olimpiai bajnok Farkasdi Ramónával diadalmaskodott, férfi kenuban a vb-címvédő Györe Attila, Kövér Márton duó győzött.

Női kajakban a Hagymási Réka, Kiszli Vanda kettős, férfi kajakban a Salga István, Ceiner Benjámin páros, kenuban pedig a Sarudi Pál, Varga Dávid duó lett a második. Utóbbi nagy csatát vívott a Fürdök Gábor, Vajda Attila kettőssel, amelynek végül nem sikerült kijutnia a római versenyre, ahol a válogató első két helyezettje indulhat majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik