Sport

Szabó Nikolett paralimpiai bronzot szerzett

szabó nikolett (szabó nikolett)
szabó nikolett (szabó nikolett)

A 70 kg-os Szabó Nikolett megnyerte a bronzmérkőzést a londoni paralimpia cselgáncsversenyén.

A 33 éves, kétszeres világ- és Európa-bajnok versenyző a nyolc között két vazaarival verte a fehérorosz Arina Kacsant, majd az elődöntőben ugyancsak két vazaarival kikapott az orosz Tatyjana Szavosztyanovától. A bronzmérkőzésen a mexikói Lenia Ruvalcaba vár Szabó Nikolettre.

A magyar sportoló az első menetben még nem tudott felülkerekedni riválisán, a másodikban azonban két vazaarit is begyűjött, vagyis összesítésben egy ipponnal megnyerte az összecsapást, és ezzel együtt a paralimpiai bronzot is!

“A fehérorosz stílusa feküdt nekem, aztán az orosz nagyon kellemetlen ellenfél volt, ugyanarra az oldalra dolgozott mint én. A bronzmeccsen a mexikói ellen végig irányítani tudtam, és nagyon örülök, hogy éremmel zártam” – mondta Szabó Nikolett.

A 33 éves, kétszeres világ- és Európa-bajnok látássérült dzsúdós, aki 2008-ban Pekingben ötödikként végzett, a 33 fős magyar küldöttség második érmét szerezte meg: csütörtökön Sors Tamás aranyat nyert a 100 méteres pillangóúszásban.

A 2008-ban Pekingben ugyancsak ötödikként végzett, Európa-bajnoki bronzérmes Papp Gábor két jukóval kikapott a brazil Wilians Silvától a +100 kg-osok között, majd a vigaszágon hosszabbításban jukóval alulmaradt az iráni Hamzeh Nadrival szemben, így kilencedikként zárt.

A 33 fős magyar küldöttség egyetlen kerekesszékes teniszezője, a 14 egyéni és 20 páros tornagyőzelemnél tartó Farkas László első meccsén 6:3, 7:5-re legyőzte a lengyel Kamil Fabisiakot, ezzel bejutott a 32 közé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik