Sport

5 milliárd forintért kártyáztak Makaón

Makaón minden idők legnagyobb - USA-n kívüli - versenyét rendezték, 23 millió dollárért kártyáztak a világ legjobb pókerjátékosai, a győztes 6,5 millió dollárt kapott.

A világ legjobb pókerjátékosai lassan egy éve Makaón töltik idejük jó részét, hogy a világ legmagasabb tétű készpénzes játékaiban vegyenek részt, ahol egy-egy partiban akár 1 millió dollár is gazdát cserél – írja a Poker.hu.

A magas tétű játékok hatalmas érdeklődést váltanak ki, így a szervezők úgy döntöttek a készpénzes asztalok mellett egy magas tétű versenyt is rendeznek. Így született meg a Makaó High Stakes Challenge, egy 250,000 dollár nevezési díjú high stakes verseny.

A tornára 73 játékos nevezett és 21 rebuy született, így jött létre a több mint 23 millió dolláros nyereményalap, melyből a legjobb 12 játékost díjazták és a győztesnek 6,5 milliót tettek félre.

A versenyen a világ legjobb pókerjátékosai is elindultak. Erik Seidel, Andrew Robl és Gus Hansen a fizetős helyek előtt kiestek, de az élőversenyeken fejenként eddig minimum 12 millió dollárt kereső Phil Ivey a 8. helyen 822,000 dollárt, Sam Trickett a 7. helyen 999,000 dollárt, míg John Juanda az 5. helyen 1,645,000 dollárt nyert.

A verseny dobogójára ázsiai játékosok jutottak, a győztes közülük Stanley Choi lett, aki 6,464,746 dollárt tett zsebre, aminél idén többet csak az 1 millió dollár nevezési díjú WSOP Big One első két helyezettje és a WSOP főverseny nyertese tehet zsebre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik