Sport

Roddick visszavonul a US Open után

Andy Roddick (andy roddick, )
Andy Roddick (andy roddick, )

Csütörtökön, a 30. születésnapján Andy Roddick bejelentette, hogy a most zajló amerikai nyílt teniszbajnokság után befejezi a pályafutását.

A világranglistán jelenleg 20. hazai játékos sajtótájékoztatóján elmondta, nem érzi magában az erőt, hogy jövőre is a legjobbak között versenyezzen.

“Mindig is azt terveztem, hogy itt játszom majd az utolsó tornámat, a családom és a barátaim előtt – mondta a korábbi világelső, aki pénteken játssza második fordulós mérkőzését New Yorkban. – Úgy készültem egész évben, hogy itt, a US Openen az első meccsem után érezni fogom, hogy eljött-e az idő a búcsúra, s ez így is volt, tudtam.”

A ranglistát 2003 novemberétől három hónapig vezető játékos karrierje során 32 ATP-tornát nyert meg, egyetlen Grand Slam-sikerét pedig éppen New Yorkban aratta 2003-ban. E mellett négyszer játszott GS-viadal fináléjában, háromszor Wimbledonban (2004, 2005, 2009) és egyszer a US Openen (2006), s minden alkalommal Roger Federertől kapott ki.

A svájci sztárjátékos a német Björn Phau ellen aratott csütörtöki győzelme után nagyszerű bajnoknak nevezte Roddickot.
“Óriási csatákat vívtunk egymással, elsőként a wimbledoni meccseink jutnak eszembe. Őszintén mondom, hogy Andy nagy bajnok, nagyszerű ellenfél” – mondta Federer.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik