Sport

Kerékpárbalesetben elhunyt a sportvezető

Múlt vasárnap este kerékpárbalesetben elhunyt Ujj Zoltán, aUltrafutók Magyarországi Szövetségének elnöke, a Zöldgömb Sportklub alapítója.

A Magyar Atlétikai Szövetség honlapjának tájékoztatása szerint vasárnap este kerékpárbalesetben 56 éves korában életét vesztette Ujj Zoltán sportvezető.

Az 1956-ban született kiváló sportember egész életét a sport, a szabadidő értelmes és aktív eltöltésének szeretete hatotta át. 1980 és 1994 között számos kézilabdacsapatnál edzősködött.

Versenyrendezőként, versenybíróként sok nagyszabású eseményt szervezett, irányított. 1996-ban megalapította a Zöldgömb Sportklubot, 2001-től tagja volt a Magyar Olimpiai Bizottság Környezetvédelmi Bizottságának.

A magyar ultrafutásért végzett önzetlen munkája példaértékű volt, 2003-tól az Ultrafutók Magyarországi Szövetsége elnökségi tagja, majd elnöke volt.

Ajánlott videó

Egy friss hazai felmérés szerint az embereknek csupán a 12 százaléka készít végrendeletet. Arról nincs adat, hogy a népesség hány százalékának vannak érdemi ismeretei az öröklés szabályairól. Sándor Zsuzsa most felhívja a figyelmet néhány gyakori tévedésre.