Sport

Josh Hale a WPT Legends of Poker bajnoka

622 fős mezőnyt sikerült maga mögé utasítania Josh Hale-nek a WPT sorozat kaliforniai állomásán, az amerikai zsugás kereken félmillió dollárt vághatott zsebre a patinás tornán.

Az egész hatfős asztalt kivégző Max Steinberg nem tudott a párbajban Josh Hale fölé nőni, aki remek játékkal, sok szerencsével és hatalmas kitartással szerezte meg a World Poker Tour Legends of Poker bajnoki címét és a velejáró 500 ezer dollárt – írja a Poker.hu.

622 játékos fizette be a 3700 dolláros nevezési díjat a WPT Legends of Poker tornára, a nyereményalap 2 111 7000 dollár lett, amiből a győztes félmilliót kapott meg.

A népes mezőny két selejtező nap után megfeleződött, majd újabb játéknapot követően már csak 84 fő küzdhetett tovább, végül a pénzbe is beértek a játékosok.

A döntő asztal hatfős listája az ötödik napon alakult ki, Josh Hale borzasztó nagy előnnyel várhatta a végjátékot. A másik öt zsugás mindegyike tapasztalt, profi játékos volt, így remek fináléra lehetett számítani.

A legkevesebb sansszal Max Steinberg rendelkezett, ugyanis nála volt a zsetonok legkisebb hányada, ami viszont cseppet sem érdekelte, és őrült nagy akcióózásba kezdett.

Ő búcsúztatta a hatodik helyen Jeff Madsent és az ötödiken Greg Muellert is, előbbi 75 400, míg utóbbi 97 ezer dollárt nyert.

A finálé legnagyobb nevének számító Ali Eslami búcsúzott a negyedik helyen, természetesen őt is Steinberg végezte ki, ahogy a dobogó alsó fokára felálló Raouf Malek is Steinberg késeibe dőlt bele, sor vs. nagyobb sor kombináció okozta vesztét.

A párbajt Steinberg hatalmas előnnyel kezdhette, ahol ellenfele a finálé elején még vezető Hale volt.

A Heads Upban viszont elfogyott a lendülete Steinbergnek, Hale hamar felkapaszkodott, majd fordítani is tudott, végül a tornát is megnyerte. A két kártyás preflop ment allin, Steinberg A-K lapokat mutatott, Hale bubipárt, ami a 9-8-8-5-J közös lapoknak köszönhetően full house-ra javult.

Hale tehát megnyerte a félmillió dolláros fődíjat, míg Steinberg 293 500 dollárral „vigasztalódhatott”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik