Sport

Az ukrán triplák ellen tehetetlenek voltunk

A magyar férfi-kosárlabdaválogatott másodszor is vereséget szenvedett Ukrajnától, az Eb-selejtező 5. fordulójában.

Csapatunk eddig két győzelemmel és két vereséggel áll a csoportjában, így hazai pályán nagyon kellett volna egy újabb siker az ellen az ukrán csapat ellen, mellyel szoros meccset vívtunk idegenben, ám végül kikaptunk.

Pécsen így fel volt adva a lecke, pláne, hogy a helyszínben is bízhattunk, ugyanis ebben a csarnokban győztük le pár nappal ezelőtt Ciprust.

A találkozó azonban nem kezdődött jól számunkra, ugyanis az ukránok keze többször is jól sült el, de Trotter és Szabó pontjai partiban tartottak minket. Az első negyed végére a védekezésünk is feljavult, a festékben is jól szedtük le a lepattanókat, így minusz háromra feljöttünk.

A második etapban szaladtunk az eredmény után, ám remek triplákkal szépen meglógtak a vendégek – 20-27 -, de Hanga és Trotter is jókor dobta be a ziccereket, így a félidő hajrájára úgy fordultunk, hogy átvehetjük a vezetést. Sajnos nem így lett, ugyanis a nagyszünetre ismét visszaállították a közte hetet a kék-sárgák.

A harmadik játékrész triplákkal kezdődött, ugyanis mindkét oldalon a vonalon kívülről hullottak gyűrűbe a labdák, ám hiába jöttünk fel kétpontnyi különbségre is, nem tudtunk élni a lehetőséggel. Az utolsó negyedben is, 55-57-nél, amikor az egyenlítésért támadhattunk volna, eladtuk a labdát, és egy hármast rámoltak be a vendégek, ami nem is csoda, hiszen ők 40%-os pontossággal dobták a hármasokat, míg mi csak 27-el.

Amikor 67-67-re egyenlítettünk, ismét jött egy ukrán tripla, de Hanga zsákolásával és egy büntetőjével megint egál volt. Sajnos eddig reménykedhettünk csak a sikerben, hiszen az ukránok tiszta helyzeteket használtak ki, majd amikor 0,8 másodperccel a lefújás előtt Trotter három büntetővel egalizálhatott volna, csak egyet dobott be.

Eredmény – Eb-selejtező, 5. forduló
Magyarország – Ukrajna 76-78 (15-18, 15-19, 21-20, 25-21)
A legjobb magyar dobók:
Trotter 19, Hanga 15, Lóránt 12

Az Eb-selejtezők további programja:
szeptember 5.: Ausztria-Magyarország, Schwechat 20:20
szeptember 8.: Magyarország-Horvátország, Szombathely 19:00
szeptember 11.: Ciprus-Magyarország, Nicosia 18:00

 

Az Eb-selejtezők további programja:
szeptember 5.: Ausztria-Magyarország, Schwechat 20:20 ó
szeptember 8.: Magyarország-Horvátország, Szombathely 19 ó
szeptember 11.: Ciprus-Magyarország, Nicosia 18 ó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik