Sport

Arn: Külföldre kell mennem, hogy érvényesülni tudjak

Arn-Greta(210x140)(1).jpg (arn gréta, )
Arn-Greta(210x140)(1).jpg (arn gréta, )

A US Open női egyéniversenyében egyedüliként talpon maradt Arn Gréta festett lehangoló képet a magyar viszonyokról.

Arn Gréta a Szávay Ágnes ellen megnyert első körös mérkőzése után nyilatkozott a sportfm.hu-nak az Amerikai Egyesült Államokban. A magyar teniszező elmondta, már egy ideje trombózissal küzd a lábában, ez pedig egy vissza nem fordítható, csak késleltethető folyamat.

„A trombózis miatt nem tudtam utazni, így későn érkeztem meg New Havenbe, ráadásul nem játszottam keménypályán csak salakon az elmúlt időszakban, szóval ez sem volt segítségemre a felkészülésemben” – mondta Arn, aki hozzátette, mindennek azért nincs nyoma, mert talán ő az egyik legfittebb az egész mezőnyben.

A 33 éves játékos azt is elárulta, nem alakult éppen a legkönnyebben a felkészülése, és ebben a sérülése mellett emberi tényezők is szerepet játszottak.

„Az a hihetetlen, hogy el kell hagynom az országot ahhoz, hogy érvényesülni tudjak. Máshol megkapom, amit otthon soha nem kaptam meg. S továbbra is azt mondom, és csak ismételgetni tudom magamat, hogy a magyar nép rendkívül tehetséges, megannyi feltalálónk, neves művészeink, előadónk, sportolóink vannak, de egyet viszont soha nem tanulunk meg, hogy hogyan kell egymás kezét megfogni…” – így Arn, aki szerint, ha a magyar női teniszezők összefognának, akkor a Fed Kupa-csapat kijuthatna a világcsoportba is.

Honfitársunk következő mérkőzése magyar idő szerint 17 órára van kiírva a US Openen, az orosz Marija Kirilenko lesz az ellenfele a második körben. Arn korábban még sosem játszott ellene, mint mondta „meglátjuk” majd mi történik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik