Sport

Armstrong: Hétszeres Tour-győztes vagyok

lance armstrong (lance armstrong, )
lance armstrong (lance armstrong, )

A címeitől megfosztott amerikai kerékpáros, Lance Armstrong egy sajtótájékoztatón még mindig hétszeres Tour de France-győztesként mutatta be magát.

Korábban az amerikai doppingellenes ügynökség (USADA) azért döntött így, mert a bringás nem védi tovább magát. Az USADA június tizennegyedikén indította meg az eljárást a kerékpározó ellen, majd június harmincadikán vádat is emeltek doppingolás és doppingszerekkel való kereskedés miatt.

Az USADA állítását többek között arra alapozza, hogy Armstrong 2009-es és 2010-es vérmintáin manipuláció nyomai mutathatók ki. Armstrongék pedig már azt is kétségbe vonják, hogy az amerikai doppinellenes ügynökségnek joga van őt megfosztani nemzetközi versenyen elért eredményétől.

Korábban Armstrong elmondta, nem kell aggódni miatta, hiszen boldog családapa és férj, valamint alapítványát sem érinti az USADA döntése. Most azonban egy montreáli nemzetközi rákellenes konferencián szólalt fel, ahol magát hétszeres Tour de France-győztesként mutatta be, vagyis attól függetlenül, hogy elvették tőle sikereit, még mindig a francia kerékpáros körverseny rekordereként tartja magát számon.

Videó – Armstong a montreali konferencián:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik