Nour-Eddine Gezzar (nour-eddine gezzar)
Sport

Tízéves eltiltás a visszaeső doppingolónak

Tíz évig nem versenyezhet Nour-Eddine Gezzar francia akadályfutó, aki már másodszor akadt fenn a doppingszűrőn.

Az atlétát a kedden bejelentett hosszú eltiltás előtt a francia sportági szövetség már júniusban ideiglenesen felfüggesztette, miután pozitív mintát szolgáltatott az ellenőrzésen: szervezetében EPO nyomaira bukkantak a francia bajnokság idején elvégzett vizsgálat nyomán. Emiatt nem is indulhatott a nyári londoni olimpián.

Nour-Eddine Gezzar, aki 3000 méteren negyedik volt a legutóbbi Európa-bajnokságon, felfüggesztése után fellebbezett a nemzetközi sportdöntőbíróságnál azzal, hogy a teszteléskor a doppingellenőrök hibáztak, érvelését azonban a testület nem fogadta el.

Az akadályfutónak nem ez az első doppingügye: 2006-ban két esztendőre tiltották el, akkor a levett mintájában anabolikus szteroidokat – nandrolont és finaszteridet – mutattak ki.

Ajánlott videó

Egy friss hazai felmérés szerint az embereknek csupán a 12 százaléka készít végrendeletet. Arról nincs adat, hogy a népesség hány százalékának vannak érdemi ismeretei az öröklés szabályairól. Sándor Zsuzsa most felhívja a figyelmet néhány gyakori tévedésre.