Sport

Ocskay: Nincs alattunk biztonsági háló

Jó játékkal örvendeztetné meg a szurkolóit az ifj. Ocskay Gábor Emléktornán a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata.

A hétvégén negyedik alkalommal rendezik meg Székesfehérváron az ifj. Ocskay Gábor Emléktornát. Az esemény a 33 esztendősen tragikus hirtelenséggel elhunyt egykori klasszis előtt állít emléket.

A torna kapcsán szerdán sajtótájékoztatót tartottak a Raktár utcában, több fontos témát is érintettek a megjelentek. Ocskay Gábor szakosztály-igazgató például elmondta, nagyon jó mérkőzésekre van kilátás szombaton és vasárnap, melyen a Sapa fehérvár AV19 csapatának nem az az elsődleges célja, hogy bezsebelje a végső győzelmet, hanem, hogy jó játékkal örvendeztesse meg a kilátogató nézőket.

A házigazda mellett a cseh extraligás HC Vítkovice Steel, a német EHC Red Bull München, illetve a már jól ismert HDD Telemach Olimpija Ljubljana vesz részt a rendezvényen. A Sapa a szlovén együttessel csatázik szombaton, a másik ágon a német és a cseh csapat csap majd össze. A két találkozó vesztese vasárnap 15 órától, a két győztes pedig 18 óra 30 perctől mérkőzik meg egymással.

Idén is a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. gyártja le a győztesnek járó tálat, melyet kék Viktória minta és 24 karátos aranyborítás díszít majd.

Nyilvánosságra hozták a követekező szezon bérlet- és jegyárait is: „Tavaly rekordot döntöttünk bérleteladásban, de úgy érzem van még ebben is tartalék. Remélem, hogy olyan szórakoztató programot nyújtunk majd estéről estére, hogy egyszer csak mindenki eljön” – így Ocskay.

Ezen felül több új, illetve régi szponzorral is aláírt a Sapa Fehérvár.

„Ha már a pénzügyekről beszélünk, el kell mondjam, hogy bár kívülről úgy tűnik, mintha egy szép piros Jonathán almánk lenne, de sajnos van benne egy-két kukac. Úgy is fogalmazhatnék, hogy jó magasan fent vagyunk a kötélen, de nincs alattunk biztonsági háló. Nem titok, hogy a Jégkorong Akadémia első 15 hónapjának működtetése miatt kialakult 90 milliós hiányt görgetjük magunk előtt továbbra is. Remélem, hogy szeptemberben megoldást találunk ennek a luknak a betömésére. A menedzsment munkájának és a támogatóinknak hála – bár gondjaink vannak – kezelhetetlen problémánk még nem volt. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy a csapat idén is jól szerepeljen, hogy újabb szurkolókat és újabb szponzorokat állítsunk a csapat mellé” – idézi a klub hivatalos honlapja a szakosztály-igazgatót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik