Sport

Magyar sikerek a Las Vegas-i hiphop-világbajnokságon

Először mérettettek meg Magyarország legjobb táncosai Las Vegasban, a világ egyik legrangosabb hiphoptáncversenyén, a World Hip Hop Dance Championshipen.

A verseny Las Vegas egyik legnagyobb arénájában zajlott 3000 néző előtt, mintegy 2500 táncos részvételével. Annak ellenére, hogy a mieink először találkoztak élőben ilyen gigantikus méretű és színvonalú versennyel, a középmezőnyben végeztek.

Idén rendezték meg hazánkban először az America’s Best Dance Crew tulajdonosai által jegyzett Hip Hop International magyarországi selejtezőjét. A kategóriák győztesei kapták meg a jogot, hogy képviselhessék hazánkat az augusztusi vegasi világversenyen.

A nemzetközi bajnokság egy óriási nyitóceremóniával vette kezdetét, ahol a világ 40 országából érkezett csapatok mutatkoztak be mintegy 3000 néző előtt. A varsity korosztály magyar indulója a Cats Dance Team csapata a 36. helyen végzett, a felnőttkategória magyar versenyzője, a The Core csapat pedig 68 indulóból a 23. helyet szerezte meg egyedülálló és nemzetközi szinten is óriási sikert arató koreográfiájával.

A magyar delegáció legnagyobb sikerét egy a hazai szervezők által indított magyar zsűri, Réz Adrienn aratta, akit egy hosszadalmas vizsga után elsőként választottak be a 2012-es nemzetközi bírák közé. Munkásságát külön köszönettel illették a szervezők, akik máris biztosították számára a 2013-as bíráskodási lehetőséget.

„Mérhetetlen boldogsággal tölt el, hogy eljutottunk idáig és megbizonyosodhattunk arról, hogy érdemes volt Magyarországra elhozni a World Hip Hop Dance Championshipet. Inspiráló az első évben ilyen eredményekkel és tapasztalatokkal hazatérni a világversenyről. Feltöltődve és hasznos tapasztalatokkal vágunk neki a 2013-as évnek, és alig várjuk a következő hazai döntőt. Szeretnénk minél több táncosnak és csapatnak lehetőséget adni, hogy valóra váltsa álmait és találkozhasson az igazi hiphopkultúrával, annak neves megalkotóival és híres képviselőivel!” – nyilatkozta Barta Viktória, a nemzetközi szervezet magyarországi ága, a Hip Hop International Hungary technikai igazgatója.

Videó – ízelítő a történtekből, a The Core:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik