Sport

Rátgéber: Agresszívnak kell lennünk

Rátgéber László (Rátgéber László)
Rátgéber László (Rátgéber László)

A magyar férfi-kosárlabdaválogatott negyedik Eb-selejtezőjére készül: Ciprus ellen kellene megszereznünk második sikerünket.

Csapatunk már háromszor mutatta meg magát a sorozatban: kezdésnek az ukránok ellen egy nyerhető meccset veszítettünk el, majd az osztrákokat hazai környezetben, Hanga remek hajrájával győztük le.

Legutóbb a horvát nemzeti válogatott állta utunkat, ugyanis nagyarányú vereségbe szaladtunk bele, ám a mutatott játék nagyon is bíztató.

Most Ciprus legjobbjai ellen kell bizonyítania Rátgéber László legénységének: este 19 órától Pécsen, a Lauber Dezső Sportcsarnokban fogadjuk majd őket.

A spanyol Assignia Manresában légióskodó Hanga Ádám szerint jól sikerült a felkészülés, így várható a jó eredmény.

“Roppant fontos hét vár ránk. A többi csoportban is született már érdekes eredmény, de most csakis magunkra kell koncentrálnunk. Érezzük a fiúkkal ennek a súlyát, jó a hangulat a csapatban. Átbeszéltük a legutóbbi mérkőzést és tudjuk, miben kell előrelépni. Reméljük, minél többen szurkolnak majd értünk a helyszínen mindkét meccsen” – nyilatkozta a játékos a BB1.hu-nak.

A szövetségi kapitány, Rátgéber László a csapat agresszivitásán változtatna, ugyanis ezt hiányolta az eddigi selejtezőkön.

“Egy harcias csapatról van szó, régóta együtt játszanak a tagjai, idén is korán elkezdték az alapozást, egy hónapot együtt tudtak tölteni korábban. Az amerikai centerük, Anthony King az egyik kulcsemberük, neki nem szabad megengedni, hogy uralja a festéket, valamint van pár görög játékosuk, akiket honosítottak. A külső sorban mindenki jó dobónak minősül, úgyhogy a legfontosabb számunkra az, hogy agresszívebbek legyünk náluk. Ez nem csak erre a találkozóra vonatkozik, hanem ha ki akarunk jutni az Eb-re és a kontinensbajnokságon majd kosárlabdázni akarunk, akkor a legnagyobb hiányosságot, az agresszivitás hiányát meg kell szüntetnünk. Ez nem csak a védekezésre vonatkozik, hanem a támadásra is, a játék minden elemére igaz” – mondta a tréner a kezdo5.hu-nak.

A válogatott összeállításával kapcsolatban Rátgéber kénytelen lesz nélkülözni Molnár Andrást, aki nem tudta kipihenni korábbi sérülését, így az előzetesen megadott 22 fős keretből már csak 12 kosaras áll a kapitány rendelkezésére. Ráadásul közülük sem egészséges mindenki: Tóth Ádám a lábát fájlalja, és Szabó Zsolt sincs 100 százalékos formában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik