Sport

Sima Vidi siker a Haladás ellen

Bár a végeredmény kissé csalóka, a Videoton FC akár nagyobb különbséggel is nyerhetett volna vetélytársa ellen.

Az égiek nem ígértek valami jót a találkozó előtt, hiszen pontosan a mérkőzés kezdetére jókora hőmérséklet csökkenéssel szembesültek azok, akik kilátogattak a Sóstói stadionba. A dunántúli rangadó egyik nagy kérdése volt, hogy a fehérváriak megszerzik-e második hazai győzelmüket, és ezzel megelőzik a tabellán a zöld-fehéreket, vagy ellenfelük tovább folytatja jó őszi szereplését, és tovább őrzi veretlenségét.

Az első félidőben jószerével alig hagyta el a saját térfelét a Haladás, ettől függetlenül mindössze egyszer került komolyabb helyzetbe a Vidi. Még nagyon a meccs elején, az 5. percben vehette volna be Haraszti Zsolt Rózsa Dániel kapuját, de a hálóőr bravúrral tisztázni tudott. A szünet után sem törték össze magukat a csapatok, kissé unalomba fulladt az első tíz perc, majd szinte varázsütésre megrázta magát a Vidi, és Gyurcsó Ádám két találatával már magabiztos előnyhöz jutott. Igaz ehhez az is kellett, hogy némileg fellazuljon az addig jól záró szombathelyi retesz, s nem utolsó sorban a lehetőségeit százszázalékosan kihasználó Gyurcsó. A fehérvári középpályás csütörtökön sárga lapjai miatt kihagyta a Trabzonspor elleni Európa-liga meccset, így hatványozottan dolgozott benne a bizonyítási vágy. „Megpróbáltam magam összeszedni magam a hétvégére, és bizonyítani akartam a mesternek, hogy a visszavágón helyem van a csapatban. Nem vitás, a lehető legjobbkor jött, bízom benne, hogy ezzel elindulok azon az úton, amelyet a tavasszal elkezdtem.” – nyilatkozta a Fehérvár24-nek a lefújás után.

Más kérdés, hogy a hazai gólok folytatását várták az ázó-fázó szurkolók, akik a 17 fokosra lehűlt, esős idő ellenére is kitartottak kedvenceik mellett. A 76. percben aztán a csereként beállt, és addig jól teljesítő Szolnoki Roland piros lapot érően szállt bele Halmosi Péterbe, így megfogyatkozott csapata. Öt percen belül ki is használta a vendég együttes emberelőnyét, Andorka Péter fejelte Radó András hajszálpontos centerezését a léc alá.

A folytatásban már nem tudtak a szombathelyiek újítani, így elszenvedték idei első vereségüket, míg a Videoton megelőzte őket a tabellán.

Jegyzőkönyv:

Videoton FC – Szombathelyi Haladás 2-1 (0-0)
Székesfehérvár, 2478 néző

Vezette: Andó-Szabó (Kispál, Kelemen)
Videoton FC: M. Bozovic – Brachi (Szolnoki, 56.), Szekeres, P. Vinicius, H. Sanchez – Tóth B. (Sándor Gy., 73.) – Gyurcsó, Renato Neto, U. Nikolics – Haraszti (Nikolics N., 64.), Kovács I.

Vezetőedző: Paulo Sousa
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics (Jagodics M., 60.), Korolovszky (Kalász, 74.), Fehér Z. – Búrány (Kulcsár K., 79.), Iszlai – Radó, Nagy G., Halmosi – Andorka

Vezetőedző: Artner Tamás
Gólszerzők: Gyurcsó (2), illetve Andorka
Kiállítva: Szolnoki

Edzőszemmel:

– A meccseken sajnos nem csak az ellenféllel, hanem más nehézséggel is meg kell megküzdenünk, de erről nem akarok többet beszélni. Remek első félidőt produkáltunk, nagyon sok faultot követtek el ellenünk, akadt olyan, amikor csak a harmadik-negyedik sárga lapot érő szabálytalanság után kapott lapot az ellenfél játékosa. A szünetben sikerült változtattunk, és gólt két gólt szereznünk. Ahhoz, hogy fejlődjön a foci, a játékosoknak kell főszereplőknek maradniuk, őket kell védeniük. – Paulo Sousa a Videoton FC vezetőedzője

– A meccs elején voltak gondjaink, a második félidőben viszont többet volt nálunk volt a labda – a kényszerű csere után két kontrából két gólt kaptunk. Ha nem kell váltanom, vélhetően nem kapunk gólokat. A kiállítás után nyomtuk őket, szépítettünk, de a Videoton túl jó csapat ahhoz, hogy kiengedje kezéből a győzelmet. Ki fogjuk elemezni a gólokat, megnézzük a visszajátszást, ki hol hibázott. – Artner Tamás a Haladás vezetőedzője

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik