Sport

Különleges világbajnokságot rendezhet Magyarország

szofttenisz (szofttenisz)
szofttenisz (szofttenisz)

Házigazdái lehetünk a 2015-ös szofttenisz világbajnokságnak, ha a nemzetközi szövetség így dönt.

A világbajnokság megrendezésére és az azzal egybekötött tisztújító kongresszus lebonyolítására három magyarországi város, Budapest, Pécs és Keszthely pályázott.

“Eddig egy kivételtől eltekintve mindig ázsiai helyszíneken rendeztük meg a vb-t, és most azt szeretnénk, ha Európában kerülne sor a nagyszabású eseményre” – mondta Kaszai Tacuo, aki háromfős küldöttség élén érkezett a budapesti szemleútra.

A legutóbbi versenyt a Koreai Köztársaságban bonyolították le, a 2015-ös vb megrendezésére pedig a magyarok mellett Japán, Tajvan és a Koreai Köztársaság jelentkezett.

A döntés a házigazdáról várhatóan novemberben születik meg, és szeretnék a népszerűsítés miatt európai országra bízni a feladatot.

Japánban több mint ötmillióan űzik a szoftteniszt, és az iskolában kötelező sportág. A szoftteniszben az ütő némileg kisebb fejű és rugalmasabb anyagból készül, mint azok, amelyeket a hagyományos teniszben használnak. A nagy különbség a teniszhez képest a labdában rejlik: ez ugyanis egy csupasz gumilabda, ezért nehezebb nagy erejű ütésekkel dominálni a labdamenetet. Az egyéni mérkőzések négy, a párosok pedig négy vagy öt játékig tartanak. A nemzetközi szövetségnek közel nyolcvan tagországa van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik