Sport

Armstrong: Ne aggódjanak értem

lance armstrong (lance armstrong, )
lance armstrong (lance armstrong, )

Lance Armstrong először állt a nyilvánnoság elé azóta, hogy megfosztották hét Tour de France-győzelmétől.

Az amerikai doppingellenes ügynökség (USADA)  azért döntött így, mert a bringás nem védi tovább magát. Az USADA június tizennegyedikén indította meg az eljárást a kerékpározó ellen, majd június harmincadikán vádat is emeltek doppingolás, és doppingszerekkel való kereskedés miatt.

Az USADA állítását többek között arra alapozza, hogy Armstrong 2009-es és 2010-es vérmintáin manipuláció nyomai mutathatók ki.

Szombaton az ügy érintettje is megszólalt egy aspeni, harminchat kilométeres hegyikerékpáros viadal után, ahol második helyen ért célba a tizenhat éves Keegan Swirbul mögött.

“Senkinek sem kell aggódnia értem, jól megleszek” – mondta Armstrong, és hangsúlyozta, az, hogy nem védi magát a vádakkal szemben, még nem jelenti azt, hogy vétkes lenne. “Öt nagyszerű gyermekem, és egy csodálatos nő van az életemben, és az alapítványom munkáját sem befolyásolja a mostani döntés. Úgy hiszem, megértik, hogy sok olyan dolog van, ami a továbblépést segíti. Ezekre koncentrálok én is, és remélem, az emberek támogatnak mindenben.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik