Sport

A fehérorosz Mikalai Pobal győzelme Barcelonában

póker (póker, )
póker (póker, )

A legesélytelenebbnek kikiáltott fehérorosz Mikalai Pobal szerezte meg az egymillió eurót érő bajnoki címet az EPT Barcelona főversenyén.

Ilari Sahamies kezdhette élről az European Poker Tour Barcelona 5300 eurós főversenyének döntőjét, az első helyet azonban elorozta előle a fehérorosz Mikalai Pobal – írja a Poker.hu.

A nyolcfős finálét rendezték az EPT Barcelona Main Eventjén, a legnagyobb eséllyel az online profi Ilari Sahamies rendelkezett, nem csak hogy a legtöbb tapasztalattal, de a legnagyobb zseton-stackkel is ő várta az osztást.

Elsőként az egyetlen Európán kívüli játékos, az amerikai John Juanda távozott, majd a negyedik játéknapot megnyerő, cseh Antonin Duda esett ki a hetedik helyen.

Romániát Sinel Anton képviselte, aki végül a hatodik pozíciót szerezte meg, majd következett a hazaiak reménysége, a spanyol Samuel Rodriguez, akit a finn Joni Jouhkimainen ejtett ki, mégpedig egy szerencsés backdoor flössel.

Négy főnél a legkevesebb zsetonnal kezdő Jouhkimainen átvette a vezetést, amit sikeresen meg is erősített, miután királyokkal búcsúztatta a negyedik helyen a bolgár Anaras Alekberovast, akinek kilences párja nem tudott javulni.

A dobogó alsó fokára mégis ő állhatott fel, miután másik két ellenfele, Pobal és Sahamies többször is duplázni tudtak rajta, végül az ő vesztét is egy kilences pár okozta, Sahamies A-J kombinációja kapott ászt a flopon.

A Heads Upban így finn-fehérorosz párbajt láthattak a nézők, de nem tartott sokáig a küzdelem, mindössze 3-4 parti alatt eldőlt a bajnoki cím sorsa. Sahamies 9-5 egyszínű kombinációval ment allin blöffből, Pobal könnyedén tartott ászpárral.

A közös lapokra A-Q-4-J-K érkeztek, Pobal tehát top szettel húzta be a bajnoki címet, amivel 1 millió 75 ezer euró ütötte markát, Sahamies 629 ezer 700 eurót kaszált, míg Jouhkimainen 404 ezer eurót vehetett fel a kasszánál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik