Sport

Megvezették a kínaiakat az olimpia alatt

baji, hsziang (baji, hsziang)
baji, hsziang (baji, hsziang)

A 110 méteres gátfutás selejtezőjében nagyot eső Liu Hsziang drámáját előre megírt szöveggel kommentálta a CCTV riportere.

A 2004-es athéni játékok győztese Pekingben nem szerepelt túl sikeresen, így sokan Londonban vártak tőle jó eredményt. Liu Hsziang aztán a selejtezőben már az első gátnál nagyot esett, súlyosan megsérült. A mellette futó Baji Balázs segítette fel őt. A kínai aztán odament a gáthoz, megcsókolta a tetejét, a pályát pedig már csak tolókocsival tudta elhagyni.

„Olyan volt, mint egy harcos. A 2004-es győzelmére emlékeztet. Ő már egy 29 esztendős veterán, pihennie kellene. Köszönjük Liu Hsziang azt a sok dicsőséget, amit szereztél nekünk. Ez a valóság, ez a versenysportok kegyetlensége” – mondta akkor a kommentátor, Jang Jüan elcsukló hangon az állami televízió, a CCTV adásában.

Azóta aztán kiderült, hogy a riporter tudott róla, hogy a kínai atléta nem éppen egészségesen állt rajthoz, így előre felkérték, hogy írjon négyféle verziót Liu Hsziang kiesésére. Vagyis a fentebbi sorok is előre megvoltak írva.

Az ügy kipattanása után bő 38 millió üzenet jelent meg Sina Weibón, ami a Twitter kínai megfelelője. A többségük azt hangoztatta, hogy Liu Hsziang is részese volt annak a csalásnak, amivel az állami tévé becsapta az országot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik