Sport

Eldőlt Derek Ryan sorsa

Az amerikai center átigazolási ügyében a SAPA Fehérvár AV 19 egyességet kötött a játékos kivásárlásáról, így Ryan a jövőben a Villach színeiben játszik.

A nemzetközi jégkorong-szövetség csütörtökön meghozta döntését Derek Ryannel kapcsolatban.  Az IIHF határozata egyértelműen arról rendelkezett, hogy az amerikai játékost érvényes szerződés köti a SAPA Fehérvár AV19-hez, ígyRyan a magyar klub játékosa. Ez a döntés megegyezett a nemzetközi átigazolási szabályokkal, és eldőlt, hogy Ryan nem igazolhat ingyen Villachba.

Pénteken délután a SAPA Fehérvár AV 19 sajtóközleményt adott ki, mely szerint: „Ötoldalú megállapodás keretében döntés született arról, hogy a 2012-2013-as szezonban a Villach csapatában fog játszani Derek Ryan. A Nemzetközi Jégkorong Szövetség, az IIHF a tegnapi napon azt a határozatot hozta, hogy az amerikai csatár játékjoga a Sapa Fehérvár AV19 csapatát illeti meg. Ezt követően született meg az egyezség az EC VSV, az Alba Volán SC Jégkorong Szakosztálya, Derek Ryan, a játékos ügynöke és az Erste Bank Jégkorong Liga között a játékos kivásárlásáról.
A felek titoktartási kötelezettséget vállaltak a megállapodás részleteivel kapcsolatban.”

Lezárult tehát a több hét óta tartó Ryan-saga – szerencsére bizonyítva a fehérvári klub igazát. Az, már más lapra tartozik, hogy szeptember 30.-án hogyan fogadja majd a Fehérvári Ördögök szurkolótábora, amikor először jégre lép a center a Villach sárga mezében…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik