Sport

Az NFL hentese kitiltotta a ligafőnököt

goodell (roger goodell)
goodell (roger goodell)

Jonathan Vilma, a New Orleans Saints egész évre eltiltott védője kitiltotta étterméből Roger Goodellt, az NFL igazgatóját.

Az NFL történetének egyik legnagyobb botránya gyűrűzött tovább – egy miami étteremben. A vendéglátóegység tulajdonosai amerikaifocisták, D.J. Williams (Denver Broncos) és Jon Beason (Carolina Panthers), illetve a legnagyobb név, Jonathan Vilma, a New Orleans Saints linebackerje.

Vilma egészen egyszerűen kitiltotta az étteremből Roger Godellt, az NFL mindenható igazgatóját.

Vilma brutális büntetést kapott, amiért Greg Williams, a védekező egység volt edzőjének felbujtására fejpénzt dobtak össze abból a célból, hogy az ellenfél kulcsjátékosainak sérülést okozzanak.

A mocskos ügyben a játékosok főkolomposának tartott Jonathan Vilmát eltiltották az egész 2012/13-as szezontól, és fizetést sem kaphat.


Jonathan Vilma, a “fejvadászok” állítólagos vezére

A súlyos büntetés a Saints edzői vezérkarát is érintette, Sean Payton főedzőt is egy évre tiltotta el Roger Goodell, a Szentek általános igazgatója, Mickey Loomis nyolc, Joe Vitt helyettes vezetőedző hat meccsre szóló eltiltást kapott, ami a csapat óvása és bírósági úton történt megtámadása ellenére is érvényben maradt.

Akkor térjünk vissza Miamiba, ahol az NFL öltönyös irányítóját mérhetetlenül utáló, magát az eljárás alatt végig ártatlannak mondó, a bizonyítékokat hiányoló Jonathan Vilma kitetette az ajtóba a ligaizógazgató fényképét, “ezt a személyt nem szabad kiszolgálni” felirattal. Az étterem dolgozói elmondták, hogy a kép nem csak egy fricska, komolyan nem szolgálhatják ki.

Goodellt rengeteg támadás érte a példátlanul szigorú, a Saints-et padlóra küldő büntetés miatt, de ő nem visszakozik. “Az NFL-ben nem az a játék célja, hogy a másiknak sérülést okozzunk, és ezért még pénzt is kapjunk”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik