Sport

Paralimpikonokat vádolnak szexuális zaklatással

jordán paralimpikonok (jordán paralimpikonok)
jordán paralimpikonok (jordán paralimpikonok)

A jordán paralimpiai küldöttség három tagját szexuális zaklatással vádolják a brit hatóságok.

Két jordán súlyemelő paralimpikont és kísérőjüket őrizetbe vették hétfőn este Belfastban, a hatóságok szexuális zaklatással vádolják őket. Omar Sami Qaradhit, Faisal Hammash-t és Motaz Al-Junadit óvadék ellenében elengedték, Jordánia megígérte, hogy a három férfi megjelenik a bíróság előtt.

Az esetek az észak-írországi Antrim edzőközpontjához köthetők, ahol a jordániaiak a végső felkészülést végeztek a paralimpia előtt.

A 31 éves súlyemelőt, Omar Sami Qaradhit háromrendbeli szexuális zaklatással gyanúsítják, fogdosott és kukkolt, kétszer gyermek sérelmére. Állítólag titokban a női öltözőben készített lesifotókat és Antrim város központjában egy 14 éves lány lába közé nyúlt.

A pekingi paralimpia bronzérmesét, a 45 éves Motaz Al-Junadit egyrendbeli, a 35 éves edzőt, Faisal Hammash-t kétrendbeli molesztálást rónak fel, utóbbi gyermekeket biztatott szexre.

Jordánia londoni nagykövetségén keresztül kigfejezte sajnálatát, egyúttal köszönetét fejezte ki, hogy az ügyet gyorsan lebonyolították, és ígéretett tett rá, hogy a három férfi októberben megjelenik a belfasti bíróságon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik