Sport

A Sapának volt igaza Ryan-ügyben

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) döntése értelmében Derek Ryant továbbra is érvényes szerződés köti a Sapa Fehérvár AV19-hez.

Sikersztorinak indult a közös kaland, majd rémálom lett belőle. Derek Ryan tavaly nyáron igen jó ajánlólevéllel érkezett Székesfehérvárra, ugyanis az észak-amerikai egyetemi bajnokságban húzott le pár évet, ráadásul gyűjtögette a pontokat becsülettel.

Fehérváron sem fogta vissza magát, így hamar belopta magát a Sapa szurkolóinak szívébe, és ugyan a Volán már az osztrák hokiliga rájátszásának első körében kiesett, mindenki bízott a sikeres folytatásban. A jelek szerint az amerikai is jól érezte magát, áprilisban ugyanis meghosszabbította a szerződését a koronázóvárosban.

Július elején több portálon is megjelent, hogy a hokis és a klub szerződést bontott egymással, amit Ocskay Gábor szakosztály-igazgató akkor úgy kommentált, hogy ez így nem teljesen igaz, csak a játékos menedzsmentje kérte erre a Sapát. Mint később kiderült, az ügy hátterében az állt, hogy Ryan a szintén EBEL-induló Villachba igazolhasson. Az amerikai képviselete azzal takarózott, hogy ügyfelüket nem fizették ki, így a kontraktus a Fehérvár részéről megszűnt, ám ez sem volt igaz.

Ryan mindeközben Villachba igazolt, azonban a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) nem adta ki a játékengedélyét, így a nemzetközi szervezet (IIHF) elé került az ügy. Bő két hét alatt született meg a döntés, az IIHF szerint érvényes szerződés köti Ryant a Sapához, aki így továbbra is a Fehérvár játékosa. Az azonban biztosnak tűnik, hogy többet nem ölti magára a csapat mezét, Ocskay korábbi szavai legalábbis erre engednek következtetni. A klub legszívesebben eladná az amerikait.

Hogy mi lesz a játékos sorsa, az egyelőre bizonytalan, Székesfehérváron pedig jogi lépéseket fontolgatnak. A klub pénteken ad ki részletes tájékoztatást az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik