Sport

Rátgéber: jó kapitánynak lenni

Rátgéber László (Rátgéber László)
Rátgéber László (Rátgéber László)

A magyar férfi-kosárlabdaválogatott szövetségi kapitánya úgy véli, az akarat győzelme volt az Ausztria elleni az Európa-bajnoki selejtezőben.

Kedden írtunk róla, hogy Szombathelyen egy fordulatos mérkőzésen, vért izzadva győzte le Rátgéber László csapata Ausztriát, így sikerült kijavítania a válogatottnak az ukrajnai fiaskót. A szövetségi kapitány természetesen örül a győzelemnek, azonban látott hibákat, amiket ki kell majd javítani.

„A támadásban elkövetett hibák a védekezésben, a védekezésben megtettek pedig a támadásban bosszulták meg magukat. Nagyon sok kosarat kaptunk leindításokból. A második félidőben aztán váltottunk: kihúztuk az osztrákokat a palánk alól, ezzel meglett a mélységi játékunk. Most érzem igazán, hogy jó ezeknek a srácoknak az edzőjének lenni. Mert a mai az akarat győzelme volt” – értékelt Rátgéber a BB1.hu-n, majd a szombathelyi közönség buzdítását is megköszönte.

Neno Asceric, Ausztria szövetségi edzője szerint rendre megbosszulja magát az, hogy fiatal mag alkotja a csapatát: „A játékosok elkészülnek erejükkel és koncentrációjukkal is. Ezzel együtt azonban jól küzdöttek. Ausztria egy kis ország, nagyon kicsi kosárlabdaélettel, és sajnos emiatt kicsi megbecsüléssel is. Nem mindig voltak egyformák a játékvezetők ítéletei, de nem akarok ezzel takarózni, csupán örülnék neki, ha egyforma lenne a mérce. Gratulálok a magyaroknak!”

Hanga Ádám, a mérkőzés hőse – hét fontos pont a hajrában – nem volt elégedett a saját teljesítményével, de megjegyezte, hogy az ilyen nyögvenyelős győzelmekből tanul igazán az ember.

A hibákat a lehető leggyorsabban ki kell javítani, pénteken ugyanis már Eszéken meccselünk a horvátokkal. Szomszédaink Ciprust nagyon elverték (93-38), Ukrajnában pedig kiélezett mérkőzésen nyertek (80-79), így két találkozó után hibátlanok az Eb-selejtező C csoportjában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik