Sport

Novemberben védheti meg címét Vladimir Klicsko

November 10-én, Hamburgban védheti meg négy szervezetnél birtokolt címeit Vladimir Klicsko, az ukránok világbajnok nehézsúlyú ökölvívója.

A 36 esztendős bokszoló, aki a Boksz Világszövetség (WBA), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) övét is birtokolja, az eddig még veretlen lengyel Mariusz Wach ellen lép majd ringbe.

“Számomra mindig csodálatos, ha Hamburgban bokszolhatok, mert itt kezdtem a profi pályafutásomat – mondta a fiatalabbik Klicsko fivér. – Mindemellett Wach olyan ellenfél, amilyennel eddig még nem találkoztam. Magasabb, mint én, és az ütőtávolsága is nagyobb az enyémnél.”

Vladimir Klicsko legutóbb július 7-én, Bázelben lépett ringbe, s megvédte címeit, mivel technikai KO-val legyőzte kihívóját, az amerikai Tony Thompsont. Az ukrán ezzel pályafutása 58. győzelmét aratta, s ez volt az 51. olyan sikere, amelynél nem volt szükség a pontozókra. A profik között eddig csupán háromszor kapott ki, legutóbb 2004-ben.

A 202 cm magas, 32 éves Wach mind a 27 eddigi profi meccsét megnyerte, 15-ször kiütéssel győzött.

„Nekem nincs veszítenivalóm, mindegy, hogyan alakul a mérkőzés – mondta a lengyel. – Emiatt lazán és bizakodva lépek majd a kötelek közé.”

Ahhoz, hogy kihívhassa Vlagyimir Klicskót, Wachnak le kellett mondania a Boksz Világtanácsnál (WBC) birtokolt vb-övéről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik