Sport

WBO-övért bokszolhat a magyar bunyós

Kelemen Balázs (box, ökölvívás, boksz, kelemen balázs)
Kelemen Balázs (box, ökölvívás, boksz, kelemen balázs)

Arthur Abraham hátrahagyott WBO Europe bajnoki övéért küzd meg Kelemen Balázs, aki szeptember 7-én a brit Patrick Mendyvel találkozik.

Franciaország után Németország és címmérkőzés! Így módosul Kelemen Balázs „naptára”. A Felix Promotion sportmenedzser-iroda bokszolója alig tért haza St. Tropez-ból, lassan megint csomagolhat, hiszen szeptember 7-én a németországi Mühlheimben jelentős feladat vár rá.

Ő küzdhet meg ugyanis az Arthur Abraham (az örmény, jereváni származású Sauerland istállóhoz tartozó német középsúly egykori ura) által hátrahagyott WBO Europe-övért nagyközépsúlyban, méghozzá Patrick Mendy (14–5, 1 K. O.–T. K. O.) gambiai születésű brit bunyós ellen.

Balázs kemény időszakon van túl, de feltett célja, hogy a Ruhr-vidéki gálán is megőrzi hibátlan mérlegét, és megszerzi 15. győzelmét is. Brit bokszoló ellen nyilván nem lehet garantálni a K.O. -t, speciel még senki sem győzte le idő előtt a 2009 márciusa óta profi, mindössze 22 éves öklözőt.

A rendezvény főmérkőzésén az egykori nehézsúlyú világbajnok Francois Botha találkozik az olasz Francesco Pianetával, a felvezető programban pedig a Kelemen–Mendy-csata mellett lesz még egy címmérkőzés, Christina Hammer és Yahaira Hernández a WBF és a WBO középsúlyú vb-övéért csap össze. A gálát a német Sport1 élőben közvetíti, ahogyan további öt másik ország is sugározza majd a bokszestet. A magyar televíziós közvetítésről egyelőre nincs információnk.

Íme, Kelemen Balázs 9. hivatalos meccse. Németországban nem lesz ilyen könnyű az ellenfél, és a hangulat sem lesz ennyire bensőséges.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik