Sport

Győzelmi kényszer Ausztria ellen

Rátgéber László (Rátgéber László)
Rátgéber László (Rátgéber László)

A magyar férfi-kosárlabdaválogatott 19 órától Szombathelyen Eb-selejtezőn fogadja Ausztriát. Mi vagyunk az esélyesek, és kell is a győzelem.

A magyar férfi-kosárlabdaválogatott kedden 19 órától az Aréna Savariában fogadja Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen Ausztriát. A mieink a hétvégén szabadnaposak voltak.

A Rátgéber László vezette csapat egy csoportmérkőzésen van túl, Ukrajnában szenvedtek vereséget egy nyerhető meccsen. Az ellenfél, Ausztria hazai pályán nagy zakót kapott az ukránoktól, idegenben kis különbségű győzelmet arattak Ciprus ellen.

A magyar szövetségi kapitány szerint nehéz dolguk lesz, mert abban a tudatban lépnek pályára, hogy ha nem nyernek, bajba kerülhetnek.

„Ausztria már nem egy ‘naiv csapat’. Láttam őket az ukránok ellen élőben, de megnéztem videón a Ciprus elleni győzelmüket, illetve a felkészülési meccseiket is. Megpróbálnak mindent. Agresszívek, letámadnak, és van három nagyszerű játékosuk Lamesic, Mahalbasic és Detrick személyében, akik bármikor képesek 50 pontot dobni. Rájuk mindenképpen figyelni kell” – hangzott Rátgéber rövid elemzése.

A tréner szerint ettől fügetlenül a magyar csapaton múlik a siker. Agresszíven, fegyelmezetten, szervezetten kell játszaniuk, akkor nem marad el a siker. „Nem szabad semmivel sem foglalkoznunk. Ha rosszul dobunk, ha rosszul büntetőzünk, ha rosszul fújnak a bírók, akkor is nyerni kell. Nincs más választásunk” – mondta Rátgéber, aki szerint jót tett a csapatnak hogy öt napot együtt tudtak edzeni.

Az osztrákok is a mieienket tartják esélyesebbnek, de…

Neno Asceric osztrák szövetségi kapitány szerint a magyarok a jobbak, de megpróbálnak meglepetést okozni.

„Remélem, hogy irányítani tudjuk az összecsapást, az első perctől kezdve az utolsóig. Megpróbálunk meglepetést okozni, és nyerni Magyarországon.

A magyar válogatott egy nagyon erős gárda. Modern, ügyes kosárlabdát játszanak. Nagyon jó játékosaik vannak, különösen a külső sorokban, a belső posztokon talán egy picit vékonyabbak. Az igazi erejük, hogy csapatként funkcionálnak.

Szerintem Magyarország a meccs esélyese. Képzettebb, tapasztaltabb játékosaik vannak, nálunk elég sok a fiatal. Kulcskérdés lehet még az is, hogy hogyan fogunk tudni nyomás alatt játszani, hiszen egy ekkora csarnokban, telt ház mellett nagy hangulat lehet, amihez azért a fiatalabb játékosaim nincsenek hozzászokva.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik