Sport

Pars egyéni rekordot javítana Budapesten

Az olimpiai bajnok kalapácsvető, Pars Krisztián egy 82 méter fölötti dobással megjavítaná saját egyéni rekordját az augusztus 20-án a Puskás Ferenc Stadionban rendezendő Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon - hangzott el az esemény vasárnapi sajtótájékoztatóján.

Pars Krisztián a londoni olimpiára kitérve elárulta, hogy a négy évvel korábbi, pekingi események után nagyon nagy elégtétel volt számára az ötkarikás aranyérem megnyerése.
“Erre tettem fel az életemet, nagyon boldog vagyok, hogy sikerült. Fantasztikus érzés reggelente úgy ébredni, hogy olimpiai bajnok vagyok, bár mindenki emlékeztet rá, tehát nincs is lehetőségem nem gondolni rá. Örülök, hogy most hazai közönség előtt kapok lehetőséget a szereplésre” – mesélte a nehézatléta.

“Budapesten, hétfőn reálisan 81 métert várok magamtól, mert az olimpián bennem maradt a jó eredmény, de nem mondtam le arról, hogy megdöntöm az egyéni csúcsomat. Kevés időm volt a pihenésre a hazatérésem után, de az erőnlétemmel továbbra sincs baj”

A viadalon ott lesz Deák Nagy Marcell is: a 400 méteres síkfutás Európa-bajnoki ezüstérmese elmondta, idén más felkészülési program alapján dolgoznak, mint korábban, több erősítést vittek a munkába, hogy megizmosodjon.
“Örülök, hogy egy ilyen munkás év után ezüstérmet nyertem, korábban nem is gondoltam erre. Nagyon vártam, hogy az olimpián telt házas versenyen indulhassak, egyáltalán nem volt zavaró a közönség. Örülök, hogy ott lehettem, bár jobb teljesítményt is nyújthattam volna, de nem vagyok elkeseredve” – mondta Deák Nagy. 

Részt vett a sajtótájékoztatón a kenyaiak 800 méteres síkfutója, az olimpiai bronzérmes Timothy Kitum, és az amerikaiak világbajnok gátfutója, Jason Richardson is, valamint a női 400 méteres síkfutás olimpiai bajnoka, az amerikai Sanya Richards-Ross.

Deutsch Péter, a Gyulai-emlékverseny szervezőbizottságának elnöke reményét fejezte ki, hogy kiemelkedő magyar és nemzetközi eredményeket hoz a verseny, és a sport révén a szervezők is hozzátehetnek valamit az augusztus 20-i, ünnepi programsorozathoz. Úgy vélekedett, a lehetőségekhez képest telt ház várható hétfő délután.

A Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíj a hat éve elhunyt Gyulai István egykori sportriporterről, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) korábbi főtitkáráról elnevezett viadal, amelynek mottója: “Ünnepelj a győztesekkel!”. Ennek megfelelően  a versenyprogram zárását követően, 19 órától kerül sor a londoni olimpián dobogós, illetve pontszerző helyen végző magyar sportolók állami köszöntésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik