Sport

Három csigolyája sérült meg a spanyol motorosnak

barbera (barbera)
barbera (barbera)

Pénteken kezdődtek meg a MotoGP indianapolisi futamának szabadedzései, ahol Hector Barbera komoly balesete miatt kellett szünetet tartani.

A délelőtti szabadedzésen máris egy baleset miatt kellett megszakítani a körözést, a Pramac Racing Ducatijával motorozó Hector Barbera bukott, és három csigolyája sérült meg. A spanyol egyébként is sérülten vállalta a részvételt a megmérettetésen, nemrégiben ugyanis otthonától nem messze elesett gyakorlás közben közben, és kettős lábtörést szenvedett.

Eredetileg kihagyta volna az indianapolisi versenyt, ám az utolsó pillanatban mégis úgy döntött, megpróbálkozik a versenyzéssel. Azt nem tudni, hogy a túl korai visszatérés miatt történt-e az eset, mindenesetre a friss sérülés miatt sajnos kétségessé vált szereplése a világbajnokság további futamain.

A 25 éves motoros a szabadedzésen fél óra elteltével esett el, miután elmért egy kanyart, a motoron átbukfencezve a nyakára esett földetéréskor. Azonnal lengették a vörös zászlót, és megszakították a gyakorlást. A versenyzőt kórházba szállították, majd később orvosai közleményben tudatták, három csigolyája sérült a spanyolnak.

Az eset miatt félbeszakadt szabadedzésen Casey Stoner végzett az élen, csapattársát, Dani Pedrosát megelőzve, ám délután már a spanyol futotta a legjobb időt (1:39.783), ekkor a két Yamaha is felzárkózott: Ben Spies második, Jorge Lorenzo harmadik lett.

A szombati, egyben utolsó szabadedzésen ismét Stoner remekelt, és 1:39.182-es idejével Pedrosa és Spies előtt végzett. Az időmérő magyar idő szerint szombaton 18:55-kor kezdődik, a futam vasárnap 17:00-kor lesz, melyet élőben követhetnek a DigiSport 2-n.

Íme Barbera bukása:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik