Sport

A csőd szélén a körmendi kosárlabdacsapat

A város menti meg a neves kosárklubot, amelynek tulajdonosa már nem tudja biztosítani a megfelelő körülményeket a folytatásra.

Többször is írtunk arról, hogy a Körmend kosárlabdacsapata nehéz anyagi helyzetben van, olyannyira, hogy a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége nem is olyan rég megtagadta a licenszet a klubtól.

A körmendieknek hiánypótlásra volt/van szüksége ahhoz, hogy elinduljanak az A csoportos bajnokságban. Most Bebes István, Körmend polgármestere, a csapat egykori játékosa most közleményt adott ki a jelenlegi helyzettel kapcsolatban.

A polgármester közleménye

Az elmúlt hetekben elvégzett tűzoltó munkával sikerült a körmendi kosárlabda-csapatot életben tartani, illetve összefogással megteremtettük az A-csoportos indulás anyagi feltételeit – mondta el Bebes István polgármester.

Az önkormányzat a továbbiakban is biztosítja a sportcsarnokot és az eredményes szerepléshez szükséges technikai hátteret. Ezzel együtt el kell mondanom, hogy a klub változatlanul a csőd szélén áll, ezért mostantól kettéválik a munka. A gazdasági kérdésekről továbbra is egy team segítségével egyeztetünk, gyakorlatilag válságkezelés zajlik. A szerepléshez szükséges sportszakmai feladatok – játékosok szerződtetése, edző kiválasztása – napi ügyintézést igényelnek, ezeket a klub jelenlegi ügyvezetőjére és emblematikus figurájára, Zsebe Ferencre bízzuk.

A gazdasági ügyekben türelmet szeretnénk kérni a szurkolóktól. Most már talán ők is látják, hogy a korábban is csőd közeli helyzetbe került klubot, és vele együtt a körmendi csodát egyéni tulajdonosokkal sikerült életben tartani hosszú éveken át. Volt, amikor csökkent a hiány, ám sokaknak ez sem felelt meg. Aztán következett a legutóbbi tulajdonos, aki jött, ígért és végül csaknem kezelhetetlen adósságot hagyott maga mögött. Hogy ez még egyszer ne fordulhasson elő, ezért új modellben gondolkodunk.

Nem csak gazdasági szemléletváltást szeretnénk, hanem olyan tulajdonosokat keresünk, akik átérzik, mit jelent a körmendi kosárlabda és büszkék a szerepvállalásukra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik