Sport

Olimpiai érmesek a bajnoki dobogón

K4 (K4)
K4 (K4)

E hét végén Szolnok ad otthont a kajak-kenu országos bajnokságnak, több londoni olimpiai bajnok és érmes is rajthoz áll.

Néhány nappal ezelőtt még a londoni olimpián lapátoltak össze három arany-, két ezüst és egy bronzérmet, péntektől pedig már a szolnoki közönség láthatja őket a vízen.

Mert a felfokozott médiafigyelem, a sok-sok interjú, fogadás és közönségtalálkozó ellenére is jó pár londoni hős tiszteletét teszi majd a péntektől vasárnapig zajló országos bajnokságon.

A londoni ezüstérmes férfi négyesből Tóth Dávid, Kulifai Tamás és Pauman Dániel az MTK-s egységeket erősíti. Kammerer Zoltán, ahogyan a női négyessel friss aranyérmes Fazekas-Zur Krisztina, a Graboplast Győri VSE színeiben áll rajthoz.

Indul  az Építők képviseletében a felejthetetlen küzdelemben Kökény Roland párjaként diadalt arató Dombi Rudolf is, akit ezúttal K-1200 méteren láthat majd a közönség, akárcsak a BOMBA AVSE olimpiai pontszerzőjét, Dudás Miklóst.

Ezen az országos bajnokságon azok a versenyzők, akik nem jutottak ki az idei világversenyekre, megalapozhatják a jövő évi felkészülésüket, hiszen az országos bajnokságon való sikeres szereplés ad belépőt a téli válogatott keretbe.

Azok a versenyzők, akik nem jutottak ki az idei fő versenyekre, nem álltak le, tovább folytatták a felkészülést, hiszen az országos bajnokság nem csak az egyesületek közötti pontverseny szempontjából fontos, de azért is, mert ezen dől el, hogy ki kerül be a válogatott téli keretébe – magyarázta Storcz Botond szövetségi kapitány. – Számomra külön öröm, hogy jó pár londoni érmes is rajthoz áll, de persze azokat a versenyzőket is megértem, akik az olimpia után inkább a pihenést választották”.

Fazekas-Zur  Krisztina a 17 éves Bordács Blankával párban második lett K-2 1000 m-en, ugyanebben a számban a férfiaknál Kulifai Tamás harmadik lett Pintér Márk társaként.

K4-ben Kulifai Tóth Dáviddal, Pauman Dániellel és Schenk Áronnal bajnoki címet nyert a Kammerer-vezéretlte győriek előtt.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik