Sport

Federerék visszavárják Nadalt

nadal (nadal)
nadal (nadal)

A nagy riválisok mind együtt éreznek a spanyol teniszezővel, akinek hosszúra nyúló sérülése miatt már sokadik tornáját kell kihagynia.

Az már korábban kiderült, hogy Rafael Nadalnak ki kell hagynia az olimpia után a US Opent is, de vajon meddig tart még az egyre hosszabbra nyúló kényszerszünet? Versenytársai nagyszerű gesztust tettek felé: többen együttérzésüket nyilvánították ki, és a spanyol teniszező mellé álltak.

A világranglistán harmadik Nadal térdsérülése miatt nem indult az olimpián – pedig a spanyolok zászlóvivője is ő lett volna –, ezután kihagyta a torontói és a cincinnati tenisztornát is. A US Openre sem tudott felépülni, így erről a tornáról is hiányozni fog. Gondolhatnánk, hogy a közvetlen riválisai örülnek ennek, de a nyilatkozataikból az derül ki, sajnálják a spanyolt, és várják mielőbbi felépülését.

Az aktuális világelső, Roger Federer azt mondta, nem lepte meg a hír, hogy Nadal nem lesz ott a US Openen:

„Számomra ez nem meglepetés, mert tartom vele a kapcsolatot, és elmondta, nem túl rózsás a helyzet. Ettől függetlenül, amikor ez hivatalossá vált, csalódást éreztem – mondta a svájci. – Jó lenne, ha mégis ott lehetne. Még 12 nap van a tornáig, még mindig lenne ideje regenerálódni, de ha ilyen korán lemondta, akkor ott biztosan komolyabb a baj. Mindenesetre remélem, hogy még idén visszatérhet.”

Novak Djokovic ekképp fogalmazott: „Ő egy nagy játékos, akit jól ismerek, és most nem játszhat. Úgy vélem, ha lehetősége lenne rá, hogy pályára lépjen New Yorkban, biztosan megtenné. Mielőbbi felépülést kívánok neki.”

Andy Murray a hazai pályán megnyert olimpia után szintén térdsérüléssel bajlódik, igaz, ez már régóta nehezíti a dolgát. Ő is hasonlóan szimpatikusan nyilatkozott:

„Csalódott vagyok miatta, tudom, hogy korábban is volt már problémája a térdével, remélem, ki tudja pihenni magát. Ha elég időt hagy a felépülésre, akkor újra csúcsformában teniszezhet a jövőben.”

A US Open augusztus 27-én kezdődik, Nadal mellett a másik nagy hiányzó Gael Monfils lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik