Sport

Luxuslakás, földbirtok és 35 milla az olimpiai jutalom

Walcott Keshorn (walcott keshorn, atlétika, gerelyhajítás, )
Walcott Keshorn (walcott keshorn, atlétika, gerelyhajítás, )

A trinidadi Keshorn Walcott megnyerte a férfi gerelyhajítók versenyét szombaton a londoni olimpián. Aranyérme mellé busás ajándékot kapott.

Egyre másra megy a találgatás, hogy a londoni magyar hősök mekkora jutalomban részesülnek. Konkrétummal még egyik sportvezető sem tudott előállni – valószínűleg a soros MOB-ülésen határoznak róla -, de sejtetni sok mindent engednek. Egyrészt annyi biztosan lesz, mint Pekingben volt, másrészt a Blikk tegnap megszellőztette, hogy 30-35 millió nettó forint lehet a végösszeg.

Na mármost, Trinidadban ritkán nyernek olimpiai bajnoki címet, így ott valamivel nagyobb jutalmazásban részesül a férfi-gerelyhajítást 84,58 méteres országos csúccsal megnyerő 19 éves Walcott Keshorn. Mondjuk ritkán szokott dobószámban ilyen fiatalon beérni valaki. A trinidadi srác nyilván még növésben van, ennek ellenére már most 183 centi és 90 kiló, júliusban junior világbajnoki címet nyert, így tán nem is olyan nagy meglepetés, hogy az olimpiák történetének legfiatalabb aranyérmese lett a férfi gerelyhajítók között.

A trinidadi állam pedig rendkívül hálás. Walcott ajándékaként luxuslakást, 35 millió forintnak megfelelő pénzösszeget, földbirtokot és egyetemi ösztöndíjat vett át, emellett róla nevezik el a Caribbean Airlines légitársaság egyik repülőgépét és egy világítótornyot is.

A még jövőre is junior korú atlétát hétfőn többezres tömeg várta a repülőtéren, Kamla Persad-Bissessar miniszterelnök pedig nemzeti ünnepnappá nyilvánította augusztus 13-át, a hazaérkezés napját. Hogy miért nem inkább augusztus 11-ét, a győzelem napját, azt nem tudjuk.

Hazaérkezéskor nem kis népünnepély volt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik