Sport

Genetika és jó kaja a jamaikaiak titka

jamaikai váltó (jamaikai váltó)
jamaikai váltó (jamaikai váltó)

Yohan Blake, a jamaikai sprinter szerint hazája 4x100-as váltója minden nehézség nélkül képes lesz 36 másodperc alatt teljesíteni a távot.

A londoni olimpián az atlétikai versenyek egyik legfontosabb kérdése az volt, hogy Yohan Blake a jamaikai válogatóhoz hasonlóan, képes lesz-e legyőzni Usain Boltot 100 és 200 méteren. A kérdést a címvédő sprinter hamar rövidre zárta, hiszen mindkét távon simán legyőzte honfitársát.

A 4×100-as váltóban azonban együtt szálltak harcba a dicsőségért, Nesta Carter és Michael Frater oldalán: az amerikaiak csak megszorongatni tudták őket, végül Bolt utolsó emberként magabiztosan verte Gatlinéket. Ám ami a legfontosabb, a jamaikai négyes világcsúccsal, 36.84 másodperces idővel hódította el az aranyat.

Ezzel kapcsolatban Blake elmondta, ez az összeállítású csapat simán be tud menni 36 másodperc alá a jövő évi világbajnokságon.

“Sokkal jobb lesz ez a váltó. Jövőre szerintem meglesz a 35-ös idő. Egyrészt genetika, másrészt az ételeink minősége az, ami miatt gyorsak vagyunk. A hátterünk is sokat számít, hiszen egyikünk sem gazdag családban nőtt fel, így tennünk kellett a sikerért”- mondta Blake.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik