Sport

Farkas Sándor az egyik pécsi kosárcsapat edzője

A női kosárlabda-bajnokságban induló PINKK-Pécsi 424 együttesét a rutinos szakember irányítja majd szeptember 1-jétől.

Az 55 éves trénerrel együtt érkezik az FTC-től Ruják Nóra és Kovács Krisztina is. A Török Szilvia, Laczi Edit, Sarok Nikolett, Pénzes Kinga, Ruják Nóra, Lengyel Dalma, Kovács Krisztina, Iványi Dalma összetételű csapathoz várhatóan csatlakozik még két külföldi játékos.

Farkas Sándor az egyetlen tréner, aki férfi és női csapattal is bajnoki címet szerzett Magyarországon. Az edzőként hatszoros bajnok szakember kétszer a Zalaegerszeggel, háromszor az Albacomppal és egyszer a Sopronnal lett bajnok, utóbbi csapattal a női ligában. Többször volt az év edzője is.

A klub hazai mérkőzéseiről egyelőre annyit tudni, hogy azoknak helyszíne leghamarabb a jövő héten válik véglegessé. A PINKK-Pécsi 424 egy hónappal ezelőtt levélben kereste meg a PSN Zrt.-t a Lauber Dezső Sportcsarnok bérlésével kapcsolatban, de válasz még nem érkezett.

A pécsi kosárlabdaéletet két csapat – a PINKK-Pécsi 424 és a PEAC – képviseli a magyar élvonalbeli bajnokság következő idényében, az anyaegyesület lényegében csődbe ment, és jogutódja összeolvadt a bajai egyesülettel.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik