Sport

Menedzsere szerint Janics nem akar újra szerb lenni

douchev-janics-natasa(1)(960x640)(1).jpg (douchev-janics natasa, )
douchev-janics-natasa(1)(960x640)(1).jpg (douchev-janics natasa, )

A szerb média szerint Douchev-Janics Natasa előrehaladott tárgyalásokat folytat arról, hogy újra szerb színekben versenyezhessen.

A szerb sajtóban szenzációs hírként jelent meg, amit egy szerb kajakedző elkottyantott az állami tévében.

Dragan Plavsic azt mondta, a Szerb Olimpiai Bizottság elnöke, az egykori jugoszláv, majd szerb válogatott kosaras, az NBA-ben is szép karriert befutott Vlade Divac és Douchev-Janics Natasa folyamatosan tárgyal. “Véleményem szerint nagyon gyorsan sikerül megegyezniük” – nyilatkozta a tréner.

A Szerb Olimpiai Bizottság még nem nyilatkozott az ügyben. Janics a 2000-es olimpia után váltott magyar színekre, mert Szerbiában nagyon alacsony volt a támogatás. A 30 éves, most már édesanyaként versenyző Janics 3 arany-, 2 ezüst- és egy bronzérmet nyert magyar színekben Athénban, Pekingben és Londonban.

“Azzal tisztában vagyunk, hogy a jugoszlávok, illetve a szerbek nagyon megbánták már, hogy annak idején hagyták egyáltalán elmenni – mondta a Nemzeti Sportnak Strocz Botond szövetségi kapitány. – Arról viszont, hogy ez ügyben most bármiféle konkrét lépéseket tettek volna a szerbek, a szövetségnek semmilyen információja nincs, minket egyik fél sem keresett meg. Kapitányként nagyon nem örülnék neki, ha Nataša hat olimpiai érem birtokosaként itt hagyna bennünket”.

A sportági szabályok az országváltás kapcsán igen szerteágazóak, hiszen más vonatozik a vb-re, mint az olimpiára, és egészen más, ha valaki kettős állampolgár. A vb-indulásnak speciel utóbbi nem is feltétele, elég a jóváhagyott kikérő…

A kajakosnő a Gerevich-ösztöndíjától a váltással elköszönne, kérdéses, hogy magyar szponzorai hogyan gondolkodnának reklámértékéről, viszont olimpiai életjáradéka független lenne a váltástól.

“Mint minden pletykának, ennek is van alapja – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Csonka Gábor, a háromszoros olimpiai bajnok menedzsere. – Ennek speciel az, hogy az olimpiai kétszáz méteres döntőket követően, amikor Natasa megérkezett a mólóra, egy hatalmas árnyék vetődött fel mögötte, ez volt Vlade Divac, a Szerb Olimpiai Bizottság elnöke, aki odament hozzá és gratulált neki a bronzérméhez. A jelek szerint ennyi már elég is volt valakiknek, hogy többet, sokkal többet gondoljanak bele ebbe a történetbe. Végezetül annyit mondhatok erről az egészről: Natašában fel sem vetődött hasonló gondolat.”

“Natasát 2012. december 31-ig szerződés köti az EDF DÉMÁSZ-Szeged Vízisport Egyesülethez. – jelentette ki Petrovics Kálmán, a szegedi klub igazgatója. – A folytatással kapcsolatos tárgyalások még nem kezdődtek meg, hiszen Natasa nincs is Magyarországon. Egyértelmű, hogy azt gondoljuk, marad, hiszen Szeged annak idején befogadta, szerette és szereti is, ha viszont másképp képzeli a pályafutását, nyitottak vagyunk a tárgyalásra. Hivatalosan még senki sem keresett meg bennünket, így sem a szerb szövetség, sem Natasa.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik