Sport

Olimpia: egy győri arany és egy ezüst

Londonból Győr megye sportolói is hazahozták a dicsőséget: Fazekas Krisztina aranyérmet, Kammerer Zoltán pedig ezüstérmet szerzett.

A Londoni Olimpia csodálatos magyar sikereket hozott, hiszen nyolc aranyérmet, négy ezüstöt és öt bronzot szereztek sportolóink. A kajakosok szerdán indították az éremesőt, és a győri versenyzők is kivették a részüket a sikerekből.

A női kajak négyes aranyérmet szerzett, amelynek Szabó Gabriella, Kozák Danuta és Kovács Katalin mellett a győri Graboplast VSE versenyzője, Fazekas Krisztina is a tagja volt. Krisztina olimpiai újoncként ért fel a csúcsra!

Csütörtökön újabb győri sikernek örülhettünk, hiszen a férfi kajak négyes óriási bravúrral a második helyet szerezte meg ezer méteren. Habár az első rajtot épp a magyarok kiugrása miatt visszafújták, másodjára már jól sikerült a start, és a győri „Kamera” vezérletével az ausztrálok mögött a második helyen futott célba a Kammerer Zoltán, Kulifai Tamás, Pauman Dániel, Tóth Dávid egység. A rangidős versenyző meghatódottan közölte nem ezüstöt, fehér aranyat nyertek!

Magyar aranyérmek:

Szilágyi Áron (vívás), Gyurta Dániel (úszás), Berki Krisztián (torna), Pars Krisztián (kalapácsvetés), Dombi Rudolf, Kökény Roland (kajak), Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Fazekas Krisztina (kajak), Kozák Danuta (kajak), Risztov Éva (úszás).

Magyar ezüstérmek:

Ungvári Miklós (judo), Lőrincz Tamás (birkózás), Kammerer Zoltán, Kulifai Tamás, Pauman Dániel, Tóth Dávid (kajak), Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa (kajak).

Magyar bronzérem:

Csernoviczki Éva (judo), Cseh László (úszás), Módos Péter (birkózás), Douchev-Janics Natasa (kajak), Marosi Ádám (öttusa)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik