Sport

Ronaldinho még most is zseniális

ronaldinho (ronaldinho, )
ronaldinho (ronaldinho, )

A brazil labdazsonglőr a hétvégi Atletico Mineiro – Vasco da Gama mérkőzésen varázsolt, és az ő gólpasszával nyertek a Kakasok.

Mióta Ronaldinho elhagyta az európai futballközeget, keveset hallunk róla. Legutóbb talán akkor jelentek meg róla hírek, amikor leszerződött az Atletico Mineiróhoz, mivel korábbi egyesülete, a Flamengo nem tudta fizetni a labdarúgó – kicsit sem jelentéktelen – bérét.

Úgy tűnik, a Kakasok (így becézik a Mineirót) megtáltosodtak az ex-Barcás vezérletével, hiszen 15 forduló után vezetik a brazil pontvadászatot, és nevük mellett 12 siker, 2 döntetlen és egy vereség áll. Ez még nem lenne meglepő, ám annak tükrében, hogy mióta 2007-ben feljutottak az élvonalba, a hetedik helynél nem végeztek előrébb, szép teljesítmény. Tegyük hozzá, tavaly ismét közel jártak a kieséshez: a 15. pozíciót foglalták el az idény végén.

Most viszont a bajnoki arany lehet a cél Belo Horizontéban. A hétvégi fordulóban a fekete-fehérek a Vasco da Gamát látták vendégül, és meg is nyerték a meccset 1-0-ra Jo, vagyis João Alves de Assis Silva találatának köszönhetően. A gólpasszt ki más is adhatta volna, mint Ronaldinho, akitől olyan cseleket, trükköket és finom megoldásokat láthatott a közönség, melyek fénykorában jellemezték.

Videó – jó az öreg a háznál:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik