Sport

Kikaptak, így negyedikek férfi kéziseink

ferfi-kezilabda-valogatott-(i)(2)(960x640).jpg (férfi kézilabda válogatott, )
ferfi-kezilabda-valogatott-(i)(2)(960x640).jpg (férfi kézilabda válogatott, )

A magyar férfikézilabda-válogatott a bronzmérkőzését elveszítette a horvátok ellen, így negyedszer zárt az olimpia negyedik helyén.

A bronzmérkőzésen történelmi tettet hajthatott volna végre a magyar csapat, ugyanis a férfi szakág történetében először állhatott volna fel a dobogóra válogatottunk. Sajnos a bravúr azonban nem sikerült a horvátok ellen, pedig szépen tartottuk magunkat az első félidőben.

5-5-nél azonban befuccsolt a védelmünk, és elkezdtük megérezni Császár Gábor hiányát, míg Nagy Lászlót remekül vették ki a játékból a horvátok, tegyük hozzá neki sem igazán ment vasárnap délután.

Ám még 7-6-nál és 10-8-nál is volt esélyünk a felzárkózásra, azonban Alilovic parádézott az ellenfél kapujában, ráadásul a védekezést is sokkal agresszívabban oldották meg mint mi, így nem csodálkozhattunk, hogy szépen lassan megléptek, majd már csak arra eszméltünk, hogy a félidőben ötgólos előnyt játszottak össze maguknak a horvátok (14-19).

Sokat nem javult a helyzet a szünet után sem, míg nekünk szinte semmi sem jött össze, addig a horvátoknak minden, és ez ellen most még Fazekas sem tudott sokat tenni.

A hajrára aztán teljesen elfogytunk, és kéziseinken látszódott a csalódottság, a reménytelen eredményhajszolás, de hétgólos hátrányunkat egyszer sikerült lecsökkentenünk háromra, azonban közelebb már nem tudtunk férkőzni. A zárásra már kilenc is volt közte, végül örülhetünk, hogy csak héttel kaptunk ki.

Ennek ellenére a magyar kézilabda-válogatott beállította olimpiai csúcsát, a negyedik helyet, amit kispályás kézilabdában a londoni szerepléssel együtt négyszer ért el csapatunk – 1980, 1988, 2004, 2012 -, de meg kell hogy jegyezzük, 1936-ban még nagypályás kézilabda szerepelt az ötkarikás játékokon, és akkor szintén lecsúsztunk az éremről.

Olimpiai kézilabdatorna, bronzmérkőzés
Magyarország – Horvátország 26-33 (14-19)
A magyar góldobók:
Harsányi 7, Nagy 6, Putics 5, Zubai 3, Iváncsik 2, Lékai 2, Vadkerti 1.

A Sport24 élő, szöveges tudósításban számolt be a bronzmérkőzésről.

2. FÉLIDŐ

29-30. PERC: Duvnjak még belövi, 33-25. Magyarország negyedszer szerzi meg az olimpia negyedik helyét.

28. PERC: Most már tényleg csak játszadoznak a horvátok. Illyés azonban labdát csen, de nem tudjuk lerohanni őket. A csarnokban zúg a “Szép volt fiúk!’.

27. PERC: Lackovic kínaiból is eredményes, nálunk pedig Harsányi. 25-32 az állás.

26. PERC: Azért küzdenek a fiúk becsülettel, most például Nagy László talált be, de könyveljük el a válogatott negyedik helyét.

25. PERC: Nem, nem és nem. Putics a blokkba lő. Zubai javítja a hibát.

24. PERC: Strlek is gólt lő… Lassan már csak az lesz a meccs tétje, hogy képes lesz-e minden horvát betalálni nekünk…

22-23. PERC: Annyira figyeltünk Lackovicra, hogy Duvnjak kettőt vágott, majd Cupic is egyet. Nyolcgólos a különbség, ez már kiütés.

21. PERC: Mi kihagyjuk a helyzetet, a horvátok nem, 22-28 oda. Lassan ,körülményesen és pontatlanul játszunk, a horvátok meg azt lőnek be amit csak akarnak.

20. PERC: Putics újból, de ezek a gólok már csak szépségtapasznak jók, hiába van hátra még tíz perc.

19. PERC: Ölik az időt a horvátok, de meg is tehetük ekkor előny birtokában. Sajnos nem tudunk velük mit kezdeni, még úgy sem, hogy Fazekas megint remekül véd.

17-18. PERC: Vori esett el érthetetlen módon a falunk előtt. Ápolták, ezért állt a játék. Tessék…hétméterest kapnak, plusz még ki is állítanak tőlünk… Cupic nem hibázik.

16. PERC: Buntic… 26-21. Hiába zárkóztunk fel, megint ott vagyunk, ahonnan a félidőt keztük… Ráadásul miután Lékai labdát szerzett, kiejtette.

14. PERC: Putics ismét!!! Azonban a négyet közte Lockovic állította vissza.

13. PERC: Lékai!!!! Már csak három közte, 23-20 oda. Négy gólt lövünk zsinórban. Most ezt elnéztük, Cupic mattolta Fazekast.

12. PERC: Remek! Fazekas fogja Vori labdáját.

10-11. PERC: Passzívak voltak a horvátok, elvették tőlük a labdát. Iváncsik révén négy gólra feljövünk. Sok van még hátra, ha a védelmünkön tudunk erősíteni, akkor megfoghatóak lennének a horvátok.

9. PERC: Fazekas szerencsére védett, majd Harsányi megindulása után szabaddobást kaptunk. Lékai szépít az eredményen, de még így is minusz öt.

8. PERC: Ez hihetetlen… Kettős előnyben kapunk gólt… Azért Harsányi is betalál, de nem túlzás kijelenteni, hogy nagy csoda kell a bronzhoz.

6-7. PERC: Kopljar faltolja Nagy Lászlót, majd a szabaddobás után Zubai Alilovic lábai alatt gurít a kapuba. Ismét horvát kiállítás, közel egy percik kettős emberelőnyben leszünk.

5. PERC: Illyést becsapva Kopljar megint megverte a védelmünket. Közben Gojunt kiszórták, ezt pedig Harsányi büntette meg, 15-22.

4. PERC: Kiegészültek a horvátok, és ezt azonnal ki is használták. Strlek lőtte a horvátok 21. gólját. A kapuban Alilovic hárít.

3. PERC: Megint átlőnek minket, ráadásul a szaggatott vonalról. Lackovic ötödik gólját szerzi. A másik oldalon Putics szépít, saját maga harmadik góljával.

2. PERC: Megtörtént az első horvát kiállítás is. Putics talpról lőtt, de hozzáértek a védők, így újra mi jöhettünk. Nagy László lövését is blokkolták, majd megint Putics eresztett el egy labdát, de lépés miatt lefújták az akciót.

1. PERC: 79%-osan lőttek eddig a horvátok, míg mi 58%-al. Ez azért jelentős különbség. Elkezdődött a második félidő, reméljük a védekezésünkön tudunk majd javítani.

A félidőben 19-14 a horvátok javára. Nem lövünk rosszul elöl, igaz Alilovic a hajrában sokszor védett bravúrral, ám a fájóbb az, hogy megeröltetés nélkül játszanak át minket a horvátok.

1. FÉLIDŐ

30. PERC: Sajnos Kopljar gond nélkül lőtte át a védelmünket, majd Alilovic sarokkal hárít. Hat van közte, 19 gólt kaptunk… Ezaz!!! Putics lopja le a labdát a horvátok kezéről, majd gól dob, így legalább “csak” ötgólos különbséggel vonulunk ötlözőbe.

28-29. PERC: Mikler védett bravúrral, majd Alilovic fogja Nagy László löketét.

27. PERC: Hjajjjj… Cupic megint, 12-18 oda. Putics is eredményes, így azért faragunk valamit a hátrányból.

26. PERC: Gyors egymásutánban kettőt is kapunk, Lackovic és Vukovic az elkövető. Öt gól a különbség.

25. PERC: Lackovic nagy gól dob… Már négy a különbség. Mocsai Lajos időt is kért. Remek!!! Harsányi Gergő éles szögből szerzi az újabb magyar gólt. 12-15.

24. PERC: Nem ütköztünk Kopljarral, be is talált. Egyelőre csak futunk az eredmény után, de legalább a horvátok nem tudnak leszakítani minket magukról. Putic talpról próbálkozik, de nem ment be. Gyenge kísérlet volt.

23. PERC: Cupic majd Nagy is eredményes, így még mindig kettővel mennek a horvátok (11-13).

22. PERC: Húúúú ez nagyon pimasz volt… Strlek a sarokból elképesztő módon csavart kapura, a labda pedig a földön gurulva a kapufa belső oldaláról került a gólvonal mögé. Ami a nagyobb baj, hogy nálunk Putic próbálkozása nem ment be.

21. PERC: Parádés átadás után Harsányi a gólszerzőnk. Egygólra feljöttünk, ezért időt is kértek a horvátok.

19-20. PERC: Sajnos 8-10 az állás, mivel Strlek ismét betalált. Aztán mindkét oldalon egy-egy gól, Nagy és Supic is beveszi a kaput, marad a kettő közte.

18. PERC: Harsányi hétméterese 8-9-es felzárkózást jelent számunkra.

17. PERC: Lékai volt szabálytalan támadásban, ezért elvették tőlünk a labdát. Gyorsan leindítottak minket a horvátok, Vori volt eredményes.

16. PERC: Betörésből szereznek gólt a horvátok… A meccsen először vezetnek két góllal, most kellene megrázni magunkat, és gyorsan egyenlíteni. Csak mondani kellett, Zubai gólt lő!!!

14. PERC: Lékai Strleket szorította ki az alapvonalon túlra. Fél perc volt hátra a kiállításból, amikor Fazekas ismét védett, így az egyenlítésért támadhattunk.

13. PERC: Iváncsik nagyon rossz passzt osztott ki, így elveszítettük a labdát. A játékvezető Nagy László megmozdulását ütésnek ítélte meg, miközben nem volt az, így újra kétperces kiállítást kapott.

12. PERC: Cupic kapta lent a sarokban a labdát, Fazekas pedig tehetetlen volt a lövést követően. 7-6 oda.

11. PERC: Fazekas!!! Nagy bravúr, szerencsére nem tudnak meglépni a horvátok. Közben Nagy László messziről, estében talált be. Ez a második gólunk emberhátrányban.

10. PERC: Strlek… 6-5 oda, visszalőtte a másik oldalra. Sajnos mire kiegészültünk volna, ismét hátrányba kerültünk, most Vadkertinek kell kiülnie.

9. PERC: A falban Vori kapta üresen a játékszert, és emberelőnyben átveszik a vezetést. A fordulást követően Mocsai bejátszása Harsányit találja meg, egalizálunk (5-5).

8. PERC: Szabaddobást kapnak a horvátok, mivel Nagy elkapta Lackovic lövő karjtá. A földön fekszik, jegelik a kezét. Nagy a megmozdulásért kapott egy kétpercet.

7. PERC: Ezaz! Harsányi értékesíti a hétméterest, megint itt az előny, ám csak Cupic szélről szerzett góljáig (4-4).

6. PERC: Ajj megint Lackovic… Illyés kísérte, de lemaradt róla amikor felugrott a levegőbe és lehelyezte a jobb alsóba a labdát.

5. PERC: Kopljarra fújnak belementést. Szépen megindultunk, de Nagy keresztlécet talált.

4. PERC: Ismét Lackovic. Úgy tűnik rá kell majd figyelnünk. Az ellentámadásból megmozgattuk a védelmet, és mielőtt passzív lett volna a játék, Nagy László megint betalált (3-2).

3. PERC: Egyenlítenek Lackovic révén. Elvesztették a labdát a horvátok, amire Nagy László csapott le, egyedül megindult és a játékszer a hálóban pihent meg.

1. PERC: A horvátok kezdték a meccet, majd szabaddobással jöhettek. Vori sípszó után talált be, így a gól érvénytelen, a miénk azonban nem: Harsányi Gergely nyitja a meccset (1-0).

Piros mezben játszunk majd, a horvátok pedig fehérben.

Túl vagyunk a magyar válogatott bemutatásán. Már csak öt perc…

Már csak tíz perc van hátra a kezdésig. A jó hangulat adott a csarnokban. Reméljük bő másfél óra múlva magyar bronznak örülhetünk.

Előzetes: Csapatunk vasárnap történelmet írhat az olimpián, ugyanis a férfi szakágban még egyszer sem sikerült a kézicsapatnak dobogóra állnia, most azonban ha legyőzzük a horvátokat, összejöhet a bronzérem.

A feladata azonban nem egyszerű, Császár Gábor, a válogatott meghatározó játékosa nélkül kell nekivágnunk a mérkőzésnek, hiszen a kézis bokaszalag-sérülést és kisebb törést szenvedett a svédek elleni elődöntőben, így legalább másfél hónapra kidőlt.

A horvátokkal egyébként már találkoztunk a csoportkörben, akkor 26-19-es súlyos vereséget szenvedtünk, a gyenge támadójátékunk miatt, így lesz min javítania Mocsai Lajos szövetségi kapitánynak a “visszavágó” előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik